Aktuál, Aukció
Hozzászólok

Kövesse online a BÁV 74. Művészeti aukcióját!

A BÁV májusi aukciójának első napján rendhagyó módon a festmények és a műtárgyak kerülnek Gundel Takács Gábor kalapácsa alá. 

A nap sztártétele Munkácsy Mihály A bogrács című, 1864-ben született festménye lesz, amelyre 24 millió forintos kikiáltási árról lehet licitálni. A pályája legelején járó festő az alkotást orvosának ajándékozta, aki kigyógyította őt súlyos szembetegségéből, ezzel lehetővé téve, hogy Munkácsy elinduljon a világhír felé. Emellett többek között Zichy Mihály, Szinyei Merse Pál, Rippl-Rónai József, a modernek közül pedig például Gyarmathy Tihamér festményeiért is érdemes harcba szállnunk.

A műtárgyak kedvelői több Zsolnay különlegességre, így például Zsolnay Júlia alkotásaira és egy kígyókkal és virágokkal díszített, nagyméretű virágtartóra is licitálhatnak. Mindezeken túl olyan ritkaságok is megtalálhatók az anyagban, mint az üvegvázáiról ismert Emile Gallé fajansz díszkancsója vagy egy századelőről származó Phonola Hupfeld gépzongora.

A május 15-i ékszernapon a jól kombinálható darabokból álló, világhírű márkáké lesz a főszerep, mint a Cartier, a Baraka és a Bulgari, amelyek mellett egy 70 jáde drágakővel és 10 karátnyi brillel ékített, egyedülálló platina kollekcióra és számos nagyértékű brilles befektetési ékszerre is licitálhatunk.

Az aukció záróakkordjaként az ezüst műtárgyak kerülnek árverésre, amelyek egyik szenzációja a 19. század legjelentősebb magyar ötvösének, Szentpéteri Józsefnek az unikális tintatartója lesz.

Az aukció kiállítását május 4-12. között ingyenesen tekinthetik meg a BÁV Aukciósházban (1052 Budapest, Bécsi utca 1.). Az árverésre május 14-15-én, 18.00 órakor kerül sor a MOM Kulturális Központban. Az aukción online is licitálhatnak az AXIOART LIVE szolgáltatásán köszönhetően.

Az árverés első napjára itt a második napjára pedig itt jelentkezhet. Figyelem! A jelentkezéseket 24 órával az aukció kezdete előtt lezárjuk!

További információk és katalógus: www.bavaukciok.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük