Aukció, Portré

Támogassa licitjével a Csodalámpa Alapítványt!

A régi Antik Enteriőr Kiállítások mintájára tavaly megrendezett I. Antik and Art Régiség és Kortárs Művészeti Vásár nagy sikert aratott a szakma és a látogatók körében is. Az idei évben már 50 kiállítóval, érdekes előadásokkal,
sok izgalmas műtárggyal és egy jótékonysági online aukcióval várja a látogatókat a II. Art and Antique Művészeti Kiállítás és Vásár.

Az idei jótékonysági aukció kedvezményezettje az életveszélyesen beteg gyerekek kívánságait 16 éve teljesítő, Pro Voluntarius díjas Csodalámpa Alapítvány. A jótékonysági aukció apropóján Felkai Mártával, a Csodalámpa Alapítvány kommunikációs vezetőjével beszélgettünk.

Mi a Csodalámpa Alapítvány küldetése?

F.M: A sokszor elérhetetlennek tűnő kívánságok megvalósításával 16 évvel ezelőtt azt tűztük ki célul, hogy egy-egy 3 és 18 év közötti, életveszélyes betegséggel küzdő gyerek életébe örömet, mosolyt varázsolunk, az így kapott élmények hatására pedig elfelejtkezhessenek a fájdalmas kezelésekről. Ezzel bátorítást adunk nekik és reményt. A sok évi tapasztalat alapján mondhatjuk, hogy ezekből az életre szóló élményekből erőt merítenek a gyógyulásukhoz. Mi ugyanis nem utolsó kívánságokat teljesítünk, az álmok valóra váltásával igyekszünk megkönnyíteni számukra a betegséggel töltött soksor igen hosszú időt.

14. tétel – Jade & Cloé Festő: Hullan Bea
Mérete: 70×70 Sorszámozott művészi nyomat. Vakrámázott vászon. Hullan Bea felajánlása

Mi volt a legemlékezetesebb kívánság, amit sikerült teljesítenetek? 

F.M: Nehéz a közel 4000 kívánság közül választani, nem volt egyszerű 2 pápához is személyes találkozóra eljuttatni egy-egy gyereket, kerekesszékkel bevinni egy rajongót  a Juventus futballmeccsére vagy éppen Michelisz Norbi mellé ülni a Forma1-es autópályán. Nem mindennapi feladat volt megszervezni egy kisfiú álmát sem, aki a harctéren vonuló tankot szerette volna vezetni,  illetve gyerekhárfárt készítteteni, hogy a ma már zenei virtuóz kislány annak idején otthon is tudjon gyakorolni. 

8. tétel – Kocsis Imre – Cím nélkül.
1973 Papír-szita 32x27cm (keret nélkül) Zsdrál Design and Art felajánlása

Az idei Art and Antique Budapest Jótékonysági aukciójának kezdeményezettje a Csodalámpa Alapítvány lesz. Reményeitek szerint hány gyerek kívánságát tudjátok teljesíteni az árverésnek köszönhetően? 

F.M.: Nagyon örülnénk, ha minél többen gondolnának a beteg gyerekekre és a műtárgyak megvásárlását a jótékonyság és a gondoskodás is vezérelné, hiszen minél többen támogatják az alapítványunkat, annál több gyerek életét könnyebbítjük meg közösen. Aki az adományával segíti a Csodalámpát, az támogatja a missziónkat és így jövőre is valóra tudjuk váltani legalább 250 gyerek álmát.

15. tétel – Zsolnay falitál – Kis őzes tál
Többrétegű, zöld eozinmázzal festett porcelán. T. Surányi Anna saját kezű munkája, hátoldalán bekarcolt, datált művészjelzéssel: Tsa, 1988. IV. 25. 
Báv Aukciósház felajánlása

A rendezvényen hol találkozhatnak veletek az emberek? 

F.M.: Az információs füzetünket a kiállítás előterében kiépített pultnál lehet megtalálni, az önkéntesink pedig a munkájuk után délutánonként tudnak az érdeklődők kérdéseire válaszolni, illetve felvilágosítást adni a Pro Voluntarius díjas Csodalámpa tevékenységéről.

16. tétel – Lantos Csenge – Papírkutyák III.
Transzfernyomás Egyedi munka 21x27cm (Keretezve) Faur Zsófi Gallery felajánlása

Az Art and Antique Kiállítás jótékonysági aukcióján március 8-án 15.00-ig adhatják le licitjüket.