Aukció, Műtárgypiac
2 hozzászólás

Új év, új lehetőség! | Radnótival indítja az évet az Antikvarium.hu!

Az Antikvárium.hu készen áll, hogy a könyvgyűjtők idén is könyvritkaságokkal bővítsék gyűjteményüket, s segítsen e terv megvalósulásában, hiszen 2019. január 17-én ismét közkinccsé tesz számos különlegességet, érdekességet a 6. Dedikált és aláírt könyvek aukcióján!

Ahogy ezt már az érdeklődők megszokhatták, a témaköri választék igencsak szerteágazó, s pontosan 223 tétel között lehet válogatni az aukciós kínálatban.

A dedikált és aláírt különlegességeket felsorakoztató aukció tételei közül kiemelkednek a magyar irodalom közismert alkotóinak kötetei, mint például Radnóti Miklós, 1933-ban első kiadásban megjelent Lábadozó szél című verseskötetének dedikált példánya, mely most jelenik meg először aukción 1.- forintos kikiáltási árral, Dsida Jenő Leselkedő magány című dedikált első kiadása, mely az utóbbi két évtizedben most kerül másodjára kalapács alá, Karinthy Frigyes Együgyülexikon című aláírt művének, 83-as számú példánya, Szerb Antal dedikált kötete, valamint Füst Milán aláírt alkotása.

Az ifjúsági irodalom klasszikusai iránt érdeklődők is érdekes, ritkán látott tételeket találhatnak a kínálatban, így Fekete István: Hu című, nagysikerű ifjúsági regényének dedikált első kiadását, melyet Csergezán Pál rajzai díszítenek, valamint a Cicavízió gyermekműsorában felejthetetlenné tett Mazsola című mesét, melyet Bálint Ágnes látott el kézjegyével. 

A zene és színház világa iránt érdeklődő gyűjtőkre is gondoltak. A kalapács alá kerülő tételek között található: Juhász Ferenc Anyám című kötete, melyet a költő és Latinovits Zoltán színművész is aláírt; Latinovits Zoltán féltestvérének, a Balázs Béla-díjas színművésznek, Bujtor Istvánnak kézjegyével ellátott kötete, valamint Kodály Zoltán: A magyar népzene című kötetének dedikált első kiadása. 

Egykor híres emberek tulajdonát képező kötetek gyűjtőit is megszólítja az árverés, így többek között: Kabos László színművésznek dedikált kötettel, Melis György operaénekesnek ajánlott verseskötettel, Kodolányi János írónak dedikált, vés az író tulajdonosi bejegyzésével ellátott művel, valamint egy, Jászay Mari tulajdonosi kézjegyével ellátott német nyelvű kötettel.

Az idegen nyelvű tételek között az antikvárium.hu árverésén egy újabb, Heinrich Böll Nobel-díjas író aláírt kötetére, valamint egy, Habsburg Ottó által aláírt műre is licitálhatnak.

A számos első kiadást összegyűjtő aukció tételei között olyan különlegességek is megtalálhatók, mint: Hamvas Béla Tibeti misztériumok című dedikált kötete és Sík Sándor Esztétika I. című művének dedikált példánya.

És hogy kicsit elszakadjunk a nyomtatott betűtől, felhívjuk a figyelmet Kass János dedikált könyvére, valamint Gross Arnold, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett Kossuth-díjas grafikus jellegzetes színezési technikával készült gyönyörű mesevilágát bemutató kötetére, melyet különleges rajzos dedikációja tesz egyedivé.

Újra itt a lehetőség, hogy licitáljon az antikvárium.hu árverésén megszerezze a kalapács alá kerülő tételek egyikét, melyet az érdeklődők megtekinthetnek és személyesen kézbe vehetnek a webáruház IX. kerületi, budapesti átadópontján január 17-től január 26-ig.

A már jól ismert módon minden egyes kötetről az átlagos katalógusinformációnál sokkal gazdagabb fotóanyag és írásos háttérinformáció (a leiratokon túl előszó, tartalomjegyzék és fülszöveg van minden olyan könyvnél, ahol ezek rendelkezésre állnak) található a webáruház aukciós felületén, hathatósan segítve ezzel a licitálás előtti tájékozódást új és visszatérő 

Az Antikvarium.hu 6. Dedikált könyvek online árverése ITT érhető el >>> 

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük