Aukció
1 hozzászólás

“Stabil online jelenlétre törekszünk” – interjú Nagyházi Lillával

A Nagyházi Galéria és Aukciósház 2019. április 17–27 között rendezi első online árverését az AXIOART weboldalán. A kamara aukción ezüstökre, keretekre, üvegekre, porcelánokra és kortárs grafikákra licitálhatnak az érdeklődők. Az aukciós esemény apropóján Nagyházi Lillával beszélgettünk.

Miért döntöttetek az online aukció mellett?

Folyamatosan nyitunk a digitális világ felé, mert az a tapasztalatunk, hogy az emberek egyre jobban szeretnek az interneten vásárolni. Fontosnak tartjuk, hogy vásárlóink az otthon kényelmében tudjanak válogatni kínálatunkból, stabil online jelenlétre törekszünk, évente akár több aukciós eseménnyel, ezzel is bővítve szolgáltatásainkat. A hagyományos teremárveréseinket megelőzően, a kiállítás keretében sokan megnézik az alkotásokat személyesen, ezt a lehetőséget az online árveréseknél is biztosítani tudjuk.

Hogyan választottátok ki az aukcióra a tárgycsoportokat?

A kereteket azért választottuk, mert megvan az a pozitívuma, hogy többféle módon is felhasználhatók, fotográfiát, festményt vagy akár vágott tükörlapot is helyezhetünk bele. Egy régi keret tükörré alakítva olyan berendezési tárgy lehet, ami egy modern lakótérnek is különleges hangulatot adhat. Az ezüst kiváló ajándéktárgy és értékmegőrző befektetésnek is tökéletes. Árveréseinken a kortárs művek eddig kisebb számban szerepeltek, mivel a galéria fő profiljába a régi mesterek művei, 19-20. századi festmények, és műtárgyak széles választéka tartoznak. Olyan grafikákat választottunk az árverésre, melyek művészi és dekorációs értéket is képviselnek, emellett elérhető kikiáltási árról indulnak. Koncepciónk az volt, hogy ezzel a kínálattal kezdő gyűjtőket és egy fiatalabb vásárlóközönséget is megcélozzunk.

Melyek a kedvenc tételeid ebből az anyagból?

A grafikák közül Rácmolnár Sándor “Eric Bonnard” szitanyomata az egyik kedvencem. Az ezüstükből a levél alakú tálka, melyet akár asztalközépként is lehet használni. A keretekből több is van, ami nagyon tetszik: egy ökörszemes keret és egy nagyon mutatós ezüstözött és aranyozott keret.

Ízelítő az aukció anyagából:

Rácmolnár Sándor (Miskolc, 1960 – ): “Eric Bonnard”, 2001
Hamutartó
Keret, magyar, 20. sz. közepe
Keret, magyar, 19. sz. vége

A tételekre 2019. április 27-én délután 5 óráig licitálhatnak az érdeklődők a www.axioart.com weboldalon.

1 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük