Alkotók
Hozzászólok

Kortárs művészetet karácsonyra!

Tele van a város kreativitással; eladó és ajándékozható kortárs tárgyakkal, keresni sem kell nagyon őket, számos helyen bukkannak fel az év végi ünnepek közeledtével. Bevásárlóközpont, galéria, egyesületi kiállítóhely, teázó – csak négy helyen jártunk, de a teljes karácsonyi költségvetésünket ott tudtuk volna hagyni.

Tömegeknek egyedit! Legyen kikerülhetetlen a kortárs tervezők munkáival való találkozás! Talán ez vezethette a Hybridart Management szervezőit, akik idén december 1. és 24. között az Allee bevásárlóközpontban rendeznek pop-up vásárt egyedi magyar designtermékekből. Ajándék Terminál néven fut a projekt, és bár a körülmények elidegeníthetik a tömegesedéstől tartózkodót – nehezen áttekinthető, nagyáruházas feeling, csillogóan világos, fehér járólapos, kissé esetlenül belakott tér, kíméletlen áruházi karácsonyi zene és folyamatos vásárlózaj –, de érdemes közelebb menni, mert sok a jó tárgy. Közel 100 tervező munkáiból lehet válogatni, vannak itt ruhák és divatkiegészítők, ékszerek, lakásdekoráció, bútor, papíráruk, alternatív karácsonyfák.

Ha a nagyáruház, vagyis pláza, mint helyszín ön szerint túl nagy és arctalan, keresse fel az ország legkisebb designboltját! Szabó Eszter Ágnes mobilboltja gyakorlatilag egy doboz, pontosabban egy utazó- vagy hajóláda, a neve Ship Shop. Jelenleg egy nemrég nyílt, az utacszint alatt pár lépcsővel elhelyezkedő kis kávézó-teázóban található, ahol a művész maga árulja a saját és kollégái termékeit. Menjen el egy teára, beszélgessen a sokoldalú művésszel, aki korábban már számos kisebb és nagyobb helyen dolgozott azon, hogy tervezőkollégái munkái közelebb jussanak a vevőkhöz. Matasson bátran a  tárgyak között és vásároljon!

A A nonprofit 2B Galéria vezetője, Böröcz László részben előremenekülésként nyitotta meg az elmúlt hetekben a galéria terétől mobilfallal elválasztott kis boltját, ahol remek designerek remek tárgyai nézegethetők és vehetők meg – nem csak karácsonyig!

A Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület december 19-ig, ahogyan arról már beszámoltunk, Patron néven karácsonyi műtárgyvásárt és kiállítást rendez az egyesület tagjai által beadott munkákból. Mégjozzá – nem lehet elégszer hansgúlyozni –az egyesület fennmaradása érdekében. Klasszikus és kevésbé klasszikus képek, objektek, ruhák és kiegészítők – nézegesse a katalógusukat, aztán (vagy éppen előtte) menjen el a helyszínre; kedden még nyitva vannak, délután négy után keresse fel a helyet! Már csak egy nap a világ.

Szerző: Bihari Ágnes
Fotó: Bihari Ágnes
Cikk 2017. december 17-én jelent meg az artportal.hu-n. Link: https://artportal.hu/magazin/kortars-muveszetet-karacsonyra/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük