Portré

Jim Carrey egy hat perces dokumentumfilmben beszél új szenvedélyéről!

Jim Carrey immár több mint hat éve megállás nélkül fest és szobrászkodik. A modellként és színésznőként is sikeres Jenny McCarthyval való 2010-es szakítása után ugyanis nagyon rosszul érezte magát, és a művészetben keresett kiutat.
“Mikor tényleg elkezdtem sokat festeni, annyira függő lettem, hogy egy idő után nem tudtam már hová lépni a lakásban, hiszen mindenhol festmények voltak. A bútorok részévé váltak, ettem rajtuk…”

A news.com.au jóvoltából

Az Artnet már 2014-ben felvette Jim Carrey-t a “váratlan művészek, akik képzőművészként is aktívak” című képzeletbeli listájára, de akkor a közösségi média még nem kapta fel a hírt. Az igazi áttörést a két hete bemutatott  I Needed Color című a mini-dokumemtum hozta, amiben a színész New York-i stúdiójában dolgozik és a festészethez fűződő viszonyáról beszél. LeBron James kosárlabdázó tette fel az i-re a pontot, amikor Twitteren megosztotta a David Bushell rendezte dokumentumfilmet. „Ez döbbenetes! Fogalmam sem volt erről. Hihetetlenek a műveid, Jim Carrey! Szuper lenne egyszer személyesen is beszélni róluk!” – írta a kosárlabdázó.

A news.com.au jóvoltából

A news.com.au jóvoltából

Jim Carrey egyre mélyebbre merülve a festészetbe, illetve a szobrászatba – a rövidfilm egyik jelenetéből kiderül, hogy akár hajnali ötkor is nekilát egy alkotásnak –, lassan rájött, hogy jobban érzi magát egyedül:
“Gyerekként az időm felét a nappaliban, az ott ülőknek való előadással töltöttem. A másik felét viszont a szobámban, egyedül, verset írva és rajzolgatva. Nem én voltam az a gyerek, akinek büntetésként azt mondták, “menj a szobádba”, ugyanis az nekem maga a mennyország volt. […]
Elég menő, hogy mi történik ezekkel a dolgokkal, ugyanis nem igazán tudod, hogy egy szobrod, vagy festményed mit jelent pontosan. Azt hiszed, tudod, és sokszor tervekkel is indulsz neki az egésznek, de úgy egy évvel később rájössz, hogy a festményed azt mondja el, amit magaddal akartál tudatni egy évvel korábban.” – mesélte Jim Carrey.

 

A news.com.au jóvoltából

A teljes film itt érhető el:

Érdeklik a műtárgyak, antikvár könyvek és a műkereskedelem világa? Nézze meg aukciós naptárunkat!

Forrás:
Jim Carrey piszkosul jól fest!
Jim Carrey egy most megjelent rövidfilmben vall először a festőszenvedélyéről
Jim Carrey sokkolta a világot