Kiállítás
1 hozzászólás

Kultúrára vágyik? Íme három fesztivál, amit nem érdemes kihagynia!

A kultúrarajongóknak a jövő hét olyan programokat tartogat, mint: a Budapest ArtWeek, a Budapest100 és a Fotóutca Fesztivál. Üröm az örömben, hogy a fesztiválok szervezőinek sikerült ugyanazt a hetet kipécézniük, így biztos lesz olyan esemény, amiről fájó szívvel le kell mondanunk. Emlékszem rá, hogy két éve egy egész délutánt azzal töltöttem, hogy a térképet és a budapesti tömegközlekedést összevetve kiválasztottam azokat a házakat, amit a Budapest100-on meg akartam nézni. Most viszont még két rendezvény programjait szeretném megtekinteni a jövő héten: így elkerülhetetlen, hogy külön listát készítsek arról, hogy mikor hova menjek. De ne szaladjuk ennyire előre , nézzük meg mik is pontosan ezek a rendezvények!

 

Budapest ArtWeek – 2017. április 18-23.

A rendezők 2017-ben immár másodszor válogatták össze a főváros legizgalmasabbnak kikiáltott tereit és kiállításait. A hatnapos rendezvény keretében több mint 60 helyszínen 70 kiállítás és hozzá kapcsolódó program (tárlatvezetés, előadás, performansz, múzeumpedagógia) látogatható egy belépővel (a teljes árú jegy: 4000 forint, diákjegy: 3000 forint). A jegyeket online, vagy az ArtWeek programjaiban részt vevő intézményekben is megvásárolhatjuk. Mivel a programok nagy része regisztrációhoz kötött és az utolsó utáni pillanatban kaptam észbe így nem táplálok nagy reményeket, hogy a várólistáról sikerül átkerülnöm a rendes listára. Viszont még így is érdemes jegyet váltani: szinte az összes budapesti kiállításra be lehet jutni ezzel a jeggyel és szép számmal akadnak regisztráció nélküli programok is.

A design.hu jóvoltából

A programfüzetből a kedvenc kiállításaim:

 

 

Budapest100 – 2017. április 22-23.

A Budapest100 csapatának köszönhetően immár hetedik alkalommal kukkanthatunk be fővárosi házakba. Az első öt évben csupa 100 éves ház csatlakozott a programhoz. A tavalyi évben ez annyiban változott, hogy tematikát kapott a rendezvény: akkor a KÖRÚT épületibe juthattunk be, idén pedig a RAKPART vált témává. A budai és a pesti oldalon az Árpád hídtól a Rákóczi hídig intézmények, lakóházak, iskolák, templomok lesznek nyitva: a látogatók megismerhetik az épületek történetét, az egykori és a mostani lakók életét, a folyókhoz és a hidakhoz köthető legendákat. A Rakpart idén lehetőséget nyújt a régi paloták mellett a kortárs épületek megismerésére is. Mivel az összes épület a Duna parton van az a legegyszerűbb, ha elindulunk a budai vagy a pesti rakparton  és az épületekre kihelyezett molinók mentén sorra betérünk a nekünk szimpatikus házakba. A séta előtt érdemes átlapozni a programfüzetet, ahol szerepel az egyes házak nyitvatartási ideje és a megrendezésre kerülő programok közt is válogathatunk.

Frankel Leó utca 49. Gyulai Szilvi fotója

Házak, amiket mindenképpen meg szeretnék nézni:

 

 

Fotóutca Fesztivál – 2017. március 22-24.

Idén harmadik alkalommal várja a fényképezés szerelmeseit és a fotográfia iránt érdeklődőket a Capa  Központ és a Mai Manó Ház. Az ingyenes fesztivált workshopok, tárlatvezetések, gyerekprogramok, filmvetítések, jelmezes fényképezések, szakmai előadások és koncertek színesítik. A Capa Központba látogatóknak érdemes megnézniük a 35. Sajtófotó kiállítást (akár tárlatvezetéssel, akár a nélkül).  A Mai Manó Ház előtt lesz: Camera Obscura, megelevenedik a századforduló fotószalonja és a kompakt fotóautomata rendszer segítségével portrét készíthetünk magunkról.

Balázs Attila: Antal Barnabás (részlet az Egy hajléktalan karácsonya című sorozatból), 2014

A legjobban várt programok:

Érdeklik a műtárgyak, antikvár könyvek és a műkereskedelem világa? Nézze meg aukciós naptárunkat!

1 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük