Műtárgypiac
1 hozzászólás

Ezt ígérik a csillagok a héten

Nagyon ritka, XVII. század eleji csillagászati kiadvány és Rippl-Rónai József egyik ismert portréja is kalapács alá kerül ezen a héten a hazai aukciókon.

November 29-én tartja a Központi Antikvárium 151. könyvaukcióját. Az árverésen könyvek, céhes emlékek, fényképek, folyóiratok, gasztronómiai kiadványok, kéziratok, mesekönyvek, orvos- és jogtörténeti munkák, térképek, atlaszok és grafikák kaptak helyet. Az árverés teljesen katalógusa itt tekinthető meg.

Pénteken este 7 órakor zárul a Párisi Galéria online aukciója, ahol festmények, grafikák és műtárgyak kerülnek kalapács alá. Az árverés tételei közül érdemes kiemelni Varga Imre aktját és Lukoviczky Endre A nő átváltozása című olajképét, előbbi 600 ezer utóbbi 360 ezer forintos kikiáltási árat kapott. Az aukció katalógusa itt érhető el.

Krisztina Antikvárium 49. árverése több mint 200 tétellel várja az érdeklődőket. Az aukció legdrágább tétele Ioannis Bayeri Rhainani Vranometria, omnivm asterismorvm… című atlasza. Az atlaszban negyvenkilenc csillagkép és két félteke található. A ritka, nemzetközileg is izgalmas kiadvány kikiáltási ára 1,2 millió forint.

Érdemes pár szót szólni Pázmány Péter Felelet az Magiari Istvan Sarvari Prædicatornak. Az Orzag romlasa okairul irt köniuere című 1603-ban kiadott könyvéről. A kötet ritkaságát mutatja, hogy aukción még sosem szerepelt ez a mű. A kikiáltási ára egymillió forint. Az Axioart Live szolgáltatásnak köszönhetően ezt az aukciót online is nyomon követheti.

November 30-án rendezi meg 86. árverését az Arte Galéria és Aukciós Iroda. A teremárverésen – regisztrációt követően – online is licitálhat. A színvonalas anyagból Ferdinánd HodlerVierzig heliogravueren című mappáját és Vaszary János juhászt ábrázoló kárpit előképét emelnénk ki, az előbbi 160 ezer, az utóbbi pedig 110 ezer forintos kezdőárat kapott.

November 30-án a debreceni Crystal Antikvárium és Aukciósház tart könyvárverést. A 400 tételt felsorakoztató aukción az alábbi témák kaptak külön blokkot: jog, judaika, kézirat, Zahensdorf díszkötés, lovak, Nyíregyháza, orvostudomány, gyógyszerészet, politika, térkép, atlasz, vadászat, útleírás, várak és zene. A teljes katalógus itt érhető el.

December 1-jén zárul az Axioart 8. online aukciója, ahol festményeké és grafikáké a főszerep. Az aukció legdrágább tétele Rippl-Rónai József Dr. Rónai János Rudolfról készített portréja. A pasztellkép kikiáltási ára 1,2 millió forint. A katalógus tételeire itt adhatja le licitjét.

1 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük