Aktuál, Aukció, Bemutatkozás, Design, Műtárgypiac, Portré

Első online árverésével bemutatkozik a Pijac, Szeged ikonikus lakberendezési régiség üzlete

A Pijac 2020 óta színesíti Szeged szívében a különlegességekre fogékony helyiek hétköznapjait antik, vintage, mid-century és kortárs designer darabokat is felvonultató lakberendezési készletével és szerteágazó stílusú képzőművészeti kínálatával.

Bár a Pijac elsősorban helyi jelenségként indult el az útján, a termékkínálat egyre színesedő jellege és az üzlet fokozódó népszerűsége a régión kívüli vásárlók körében  életre hívta a szélesebb körű láthatóság igényét. Az Axioarton való megjelenés a szegedi régión túlmutató, változatosabb összetételű és igényű vásárlóközönség felé nyitást célozza, meglovagolva az utóbbi évek vásárlási szokásainak változását, az online értékesítés térnyerését, ami nagyban segíti a földrajzi korlátok lebontását és a megfelelő célközönség elérését.

Az első online aukció elindításával párhuzamosan a Pijac a szecessziós Gróf Palotában található üzlete mellett létrehozta Modern Art & Furniture Hub nevű belvárosi kiállítóterét Szegeden, ahol a közönség időpont egyeztetéssel tekintheti meg az üzlet exkluzív műalkotásait, designer bútorkülönlegességeit.

Pijac Modern Art & Furniture Hub
https://www.facebook.com/PijacUrbanSalvage/

A Pijac Első bútor- és festményárverése április 16-án 20.00 óráig lesz elérhető az Axioarton. Az aukcióra bocsátott festmények között megannyi 20. századi magyar, európai és amerikai alkotók művei mellett kortárs művészek, feltörekvő fiatal tehetségek nagyszabású figuratív és absztrakt alkotásai is megtalálhatók, így az aukció egyszerre kínál lehetőséget a kisebb értékű, dekoratív lakberendezési képek, illetve a befektetési vételek iránt érdeklődő közönség számára.

Az árverésen szereplő bútorok elsősorban európai régiségvásárokról származnak és korukban, stílusukban, és formavilágukban is nagy változatosságot mutatnak a nyugat-európai barokk szekrénytől a redesign fényképezőgép-lámpán keresztül a minimalista mangófa komódig. A míves faragású antik bútorok mellett a kollekció legnépszerűbb darabjai az európai designer darabok és az olasz mid-century formatervezés remekei, ezek az időtálló minőségű klasszikusok, amelyek kiválóan illeszkednek az aktuális lakberendezési trendekhez.

A bútorok és festmények mellett a Pijac készletéből néhány dekoratív műtárgy is bekerült az aukciós anyagba, így azoknak is érdemes bepillantani az albumba, akik egy-egy szoborral, antik látványelemmel szeretnék emelni otthonuk vagy gyűjteményük fényét.

https://www.axioart.com/tetel/sargarez-bamileke-pipa-20-szazad-elso-fele-?search=bamileke

Az aukció tételeire április 16. este 20.00-ig adhatják le licitjeiket az alábbi linken:

https://www.axioart.com/aukcio/2023-04-16/elso-butor-es-festmeny-arveres/teljes-katalogus