Aukció
Hozzászólok

AXIOART CONTEMPORARY – 1. ONLINE AUKCIÓ

Kortárs festmények, szobrok
2017. december 4 – 20.
Árverési kiállítás: 2017. december 1-4. / HYBRIDART SPACE – 1052, Budapest, Galamb u. 6.

Csábi Ádám: Cím nélkül vo.1.– Untitled vol. 1.
2016, 150×150 cm, akril, vászon, hullámpala – acrylic, corrugated, canvas.
Kikiáltási ár: 350.000 Ft

Ide kattintva megtekintheti az online aukció egyes tételeit, illetve 2017. december 4., 9 órától licitálhat az egyes műtárgyakra.

2017. október 15-én indult el új, online kortárs műtárgy és dizájn-keresekedelmi weboldalunk, az AXIOART CONTEMPORARY, amely közép-kelet európai alkotók magas minőségű alkotásait kínálja nemzetközi vevőkör részére.

Az AXIOART (www.axioart.com) 15 éve működik sikerrel a magyar műtárgy / dizájn / könyv internetes aukciós piacon. Mostanáig kizárólag különböző terem- és online árverésszervező társaságok aukciós anyagait mutattuk be az axioart.com web-oldalán, illetve webfelületünkön keresztül vételi megbízásokat illetve élőben közvetített teremárverések és online aukciók során online liciteket közvetítettünk megbízóink részére.

Korábbi közvetítő szerepünkön túllépve létrehoztuk az AXIOART CONTEMPORARY-t, ahol saját online kortárs műtárgy és dizájn árveréseket szervezünk kurátoraink magas szakmai követelmények mentén gyűjtött válogatásai alapján, illetve nagy választékban kínálunk kitűnő minőségű műalkotásokat és dizájntárgyakat fix áron, árverésen kívül is. A hagyományos offline (galériákban / teremaukciókon / műtárgy vásárokon bonyolított) műkereskedelem alternatívájaként, kiegészítéseként kívánunk online teret biztosítani a kortárs műalkotások és dizájntárgyak értékesítésének.

Intenzív nemzetközi PR és marketing tevékenységgel a világ minden részén szeretnénk a gyűjtők, vásárlók figyelmét figyelmét felhívni a közép-kelet európai kortárs művészeti és dizájn alkotások globális szempontok szerinti megítélésben is élvonalbeli minőségére. Eladóink kortárs művészek/dizájnerek, kortárs művészettel/dizájnnal foglalkozó galériák és gyűjtők Magyarországról, Ausztriából, Csehországból, Szlovákiából, Lengyelországból, Romániából, Ukrajnából és a Délszláv országokból.

Ezt a web-oldalt nem pusztán műkereskedelmi célokkal hoztuk létre, hanem azzal az erős szándékkal is, hogy a közép-kelet európai vizuális művészek és dizájnalkotók legjavát könnyen áttekinthető módon, összefogva mutassuk be a globális műkereskedelem számára. Abba az elmúlt években jól látható nemzetközi műkereskedelmi igyekezetbe csatlakozunk be, amely a régiót alkotó országokat szellemiség szempontjából egyesítve teszi láthatóbbá a világ számára. Ezért a célért korábban a szakma számos szereplője sokat munkálkodott, így többek között az ART MARKET Budapest, a Vienna Contemporary, vagy a Sotheby’s Contemporary East elnevezésű aukciósorozatának szervezői is komoly erőfeszítéseket tettek e cél érdekében. E sorba illeszkedve kívánjuk a régió művészeti és dizájnpiacát az AXIOART CONTEMPORARY webfelületén online eszközökkel is erősíteni.

Ízelítőül néhány izgalmas tétel a 2017. december 4-20-ig tartó online aukció anyagából:

Barabás Zsófi: Standing on Two
2015, 65×100 cm, olaj, akril, vászon – oil, canvas, acrylic.
Kikiáltási ár: 300.000 Ft

Albert Ádám: Goethe dolgozószobája – Goethe’s Study
2011, 51 x 68 cm, giclée print, on dibond.
Kikiáltási ár: 250.000 Ft

Hatházi László András: Cím nélkül – Untitled
2008, 90×130 cm, olaj, vászon – oil, canvas.
Kikiáltási ár: 510.000 Ft

Poroszlai Eszter: Réteges 1/KPS – Layers 1/KPS
2017, 70×70 cm, olaj, vászon – oil, canvas.
Kikiáltási ár: 300.000 Ft

Veres Balázs: Metróval pillanatképek I. – Snapshots with Underground (Pair of sculptures) I.
2008, 16,5×56 cm, beton, vas – concrete, iron.
Kikáltási ár: 250.000 Ft

Cseke Szilárd: Far from the City
2016, 85×107 cm, olaj, lakk, vászon – oil, lacquer, canvas.
Kikiáltási ár: 550.000 Ft

Ide kattintva megtekintheti az online aukció egyes tételeit, illetve 2017. december 4., 9 órától licitálhat az egyes műtárgyakra.

www.axioartcontemporary.com

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük