Aukció, Műtárgypiac
1 hozzászólás

Tavaszi kortárs online aukció az AXIOART CONTEMPORARY-n!

2018. február 28 – március 12. között rendezi meg Tavaszi kortárs online aukcióját az AXIOART CONTEMPORARY.

Az 53 tételt felsorakoztató árverésen Benkő Lilla, Bor Benjámin, Cseke Szilárd, Dóra Ádám, Gresa Márton, Jancsó Zoltán, Kele Juci, Martin Henrik, Nádas Alexandra, Orosz Gellért, Págels-Tóth Anna, Páhi-Fekete Noémi, Poroszlai Eszter, Siegmund Ákos, Sramkó Zita, Szabó Kristóf, Szerdi Gábor, Szlávics Alexa, ifj. Szlávics László, Tóth Anna, Varga Patrícia Minerva és Veres Balázs műalkotásaira licitálhatnak az érdeklődők.

Bor Benjámin: Vákumvirágzás (2018). Akril, vászon, 200×150 cm.

Szabó Kristóf: A38 (2015). Olaj, karton, 50×70 cm .

2017-ben az AXIOART saját közvetítő szerepén túllépve létrehozta az AXIOART CONTEMPORARY-t, ahol saját online kortárs műtárgy árveréseket szerveznek a kurátorok magas szakmai követelmények mentén gyűjtött válogatásai alapján, illetve nagy választékban kínálnak kitűnő minőségű műalkotásokat és dizájntárgyakat fix áron, árverésen kívül.

Az AXIOART CONTEMPORARY a hagyományos offline műkereskedelem alternatívájaként kíván online teret biztosítani a kortárs műalkotások értékesítésének.

Az aukción több olyan alkotás is kalapács alá kerül, amelyek néhány évtized múlva főművekké válhatnak egy-egy életművön belül. Az aukció összeállítói – néhány kiemelt tételt leszámítva – alacsony kikiáltási árakat határoztak meg annak érdekében, hogy minél szélesebb gyűjtői és befektetői kört tudjanak megszólítani. Ennek megfelelően a műtárgyak jelentős része 50-300 ezer forintos kikiáltási árról indul.

Az aukció legdrágább tételei közt szerepel Cseke Szilárd két 2018-ban készült festménye és ifj. Szlávics László Dániel 13 (Zsuzsanna és a vének) címet viselő szobra.

A fiatal generáció tagjai közül érdemes kiemelni Dóra Ádám, Gresa Máron, Martin Henrik és Veres Balázs műveit. Dóra Ádám Kirakat című festménye egy abszurd teret idéz, ahol a tükörképek, a fény-árnyék viszonyok és a térbeliség is nehezen értelmezhető. Dóra képe a látvány és az érzet festészetének viszonyát vizsgálja.

Dóra Ádám: Kirakat (2017). Olaj, vászon, 140x115x4 cm.

Gresa Márton Zoé (Múzsa) címet viselő olajképén a legszeretettebb nő, a múzsa ideája jelenik meg. Az érzékeny test hideg minimalizmusban találkozik a steril fotóstúdiók idegenségével egy redukált, klasszicizáló kompozícióban.

Gresa Máron: Zoé (Múzsa) (2016). Olaj, vászon, 100×140 cm.

Martin Henrik svéd fekete gránit szobra az Űrhajóalkatrész az Asztrometrikus objektek sorozat kiemlekedő darabja. Az asztrometria a csillagászat ősi ága, az égitestek meghatározásával foglalkozik. Az űrkutató intézetek bolygó fotóit számos lelkes amatőr analizálja, civilizáció nyomait fedezik fel a homályos képeken. A megtalált objektumok lehetnének mesterséges tárgyak maradványai is, de természeti formákra is hasonlítanak. A képzelet és a valóság határterülete ez.

Martin Henrik: Űrhajóalkatrész (2015). Svéd fekete gránit, 15,5×34,8×30,2 cm.

A geometriából és annak különféle ábrázolásmódjaiból ismert kordináta tengelyek karaktereit jelenítette meg X Y Z 3/2 című művén Veres Balázs.

Veres Balázs: X Y Z 3/2 (2017). Beton, 32x32x32 cm

Ide és ide kattintva megtekinthetőek az online aukció egyes tételei, illetve 2018. február 28. 10:00-tól március 12. 18:00-ig licitálhatnak az érdeklődők a műtárgyakra a www.axioartcontemporary.com weboldalán.

További kiemelt tételek a tavaszi kortárs aukció anyagából:

Benkő Lilla: Fogat (2017). Olaj, vászon, 100×140 cm.

Szerdi Gábor: Failure (2017). Olaj, vászon, 100×100 cm.

Siegmund Ákos: Salzgesselschaft (2017). Olaj, vászon, 70×120 cm.

1 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük