Alkotók
Hozzászólok

Régi házból modern otthont! – A Petersham House forradalmi átalakulása

A 17. században épült Petersham House levetkőzte az elmúlt századok díszítéseiből megmaradt káoszt.
A Boglione házaspár a felújításánál tiszteletben tartotta az angol hagyományokat, hogy a stíluskavalkád helyett a régi és új tárgyak harmóniája fogadja az ideérkezőket.

A Teddington Gardener jóvoltából

A 2000-es évek tulajdonosváltásáig az egymásra rakódó rétegek, a különböző századok tarka szövetei és szőnyegei uralták az otthonosnak aligha nevezhető, inkább kaotikusnak mondható teret. “Amikor először megnéztük a házat alig lehetett kilátni a hosszú és nehéz függönyöktől. A szobák zűrzavarosak és túldíszítettek voltak.” – mesélte Gael Boglione.

A Vogue jóvoltából

A Petersham Hous-t egy baráti látogatás során fedezte fel a házaspár. “Mick Jagger-hez jöttünk vasárnapi ebédre és éppen arról beszélgettünk, mennyire szeretjük ezt a környéket. Mick ekkor hívta fel figyelmünket az eladó ingatlanra.” Gael szerint szerelem volt első látásra, ezért időt és energiát nem spórolva meggyőzte férjét, hogy váljanak meg London központi részén található lakásuktól és költözzenek ide. “Francesco szeretett a város szívében élni, elég nehéz volt meggyőznöm arról, hogy költözzünk Richmondba, de azt hiszem a csodálatos kert és a folyópart mindenért kárpótolta.”

A Vogue jóvoltából

Végül a Boglione házaspár beköltözött a Petersham Hous-ba négy gyerekük (Lara, Anna, Harry, Ruby) és temérdek háziállatuk társaságában. 2000-ben az otthonukhoz közeli Petersham Nurseries éttermet is megvették, ami London egyik legszebb kerthelyiségével várja a vendégeket.

A Vogue jóvoltából

A Petersham Hous főépületét 1680-ban építették és elsősorban vadászházként funkcionált. A ház életében az első jelentős változást a 19. század eleje hozta, mikor egy emelettel és erkéllyel is kibővítették az ingatlant. A bálterem 1929-ben épült, ma pedig ez Gael egyik kedvenc helyisége, az átalakítás után ugyanis a bálteremből étkező lett.
A 17. századi csillár genovai, az asztal francia, a 18. századi székek Francesco szülővárosából, Torinóból érkeztek.

A Vogue jóvoltából

A Vogue jóvoltából

A házaspár igaz megfosztotta a házat korábbi díszítésétől, de ez nem jelenti azt, hogy figyelmen kívül hagyták az angol hagyományokat!

A Vogue jóvoltából

“A renoválásnál rengeteg gipszet eltávolítottunk azért, hogy visszakerülhessen a történelmileg hiteles vakolat.” A házaspár a felújítást a SK Moore Brothers csapatára bízta, akik igyekeztek minél több klasszikus formát meghagyni, például teljesen helyreállították a Louise La Guerre által a 17. században festett lépcsőt is.

A Vogue jóvoltából

Gerry King dizájner hónapokig fáradozott azon, hogy megtalálja a tökéletes színeket, amik végül a falra kerülhettek.

A Vogue jóvoltából

A Vogue jóvoltából

A hűvös, díszítetlen terekben tökéletesen kibontakozik a pár modern művészeti gyűjteménye.

A Vogue jóvoltából

A Vogue jóvoltából

A házban a régi is és az új tökéletesen megfér egymás mellett! A modern bútorok gyakran régi szövetet kaptak azért, hogy megszülethessen a harmónia.
A házaspár a régiségek egy részét utazásai során gyűjtötte, de a legszebb darabok, mint például a vendégszobában található 18. századi csillár is Francesco családi öröksége.

A Vogue jóvoltából

A Vogue jóvoltából

A Vogue jóvoltából

A Vogue jóvoltából

A Vogue jóvoltából

A Vogue jóvoltából

A Vogue jóvoltából

A Vogue jóvoltából

A Vogue jóvoltából

Forrás:
House tour: a 17th-century English estate gets a pared-back makeover

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük