Alkotók

Műtárgyfigyelő szolgáltatás az Axioart.com-on!

Régóta keres egy műalkotást, könyvet vagy más régiséget, de nem találja?
Használja az AXIOART Műtárgyfigyelő szolgáltatását!



Ha van olyan alkotás, könyv vagy más régiség, amit szeretne megvásárolni, de nem találja, az Axioart Műtárgyfigyelő a segítségére lehet!

Adja meg belépést követően a Saját oldal/ Műtárgyfigyelő menüpontban mit keres és ügyfélszolgálatunk e-mailben értesíti, ha a tárgy felbukkan. A saját Axioart Műtárgyfigyelő oldalán listázzuk az Ön által keresett kifejezéseket, tárgyakat, alkotók műveit.

A Műtárgyfigyelő folyamatosan figyeli az Axioartra újonnan feltöltött, aktuálisan elérhető katalógusok tételeit – azok címét és leírását is – hogy szerepel-e köztük olyan tárgy, ami megfelel az Ön keresési feltételeinek. 


Hogyan használja a műtárgyfigyelőt?

  1. Regisztráljon vagy jelentkezzen be az Axioart oldalán!
  2. Belépést követően válassza a Saját oldal/ Műtárgyfigyelő menüpontot.
  3. Hozzon létre új keresőkifejezést.
  4. Kattintson a kifejezésre és hajtsa végre a keresést most, ha az éppen aktuális kínálatban még nem keresett.
  5. Eredményes, azonnali műtárgyfigyelés esetén Ön egy találati listát kap, azokkal az aktuálisan elérhető tételekkel, amelyek megfelelnek a megadott kifejezésnek. A műtárgyfigyelő rögzítésétől kezdődően, újonnan felkerült, Önnek megfelelő tételekről e-mailben küldünk értesítést a továbbiakban. Bármikor törölhet egy kifejezést a műtárgyfigyelő listából, ha már megszerezte kedvenc alkotását és arról nem szeretne több értesítést kapni.


Mit tehet, ha eredménytelen a keresése a megadott kifejezésre?

Ennek több oka lehet:

  • Az Axioart jelenlegi kínálatában még nem található az Ön által keresett mű. Amint bekerül a kínálatba, e-mailben értesíteni fogjuk erről.
  • A keresett mű eltérő írású lehet, mint amit először megadott. Próbálja finomítani, vagy pontosabban beírni a kereső kifejezést.
  • Tippek a megfelelő kulcsszavak kiválasztásához:
  • Ha Ön egy KONKRÉT művet keres, ismeri az alkotót és a mű címét, így adja meg a kifejezéseket, pl: Cholnoky Jenő Balaton.
  • KULCSSZAVAK: Érdemes egy figyelőben az egy tárgyra vonatkozó kifejezéseket megadni, pl: ha Ön Rippl Rónai egyik késői pasztell képét keresi, akkor itt a következő kulcsszavakat adja meg: Rónai (vagy Rippl-Rónai), pasztell.
  • Ha Ön TÖBB ALKOTÓ-tól figyel műveket, akkor a különböző művekhez tartozó egy vagy több kulcsszót külön figyelőbe mentse el! Pl. „nemes lamperth, farkas molnar, farkas istvan, kassak lajos” – egyben írva egész biztosan nem fordulnak elő egy tételen belül. Külön-külön bontva jobb eredményt érhet el!
  • HELYESÍRÁS: kérjük, minél pontosabban adja meg a keresett mű címét, az alkotó nevét, vagy egyéb kulcsszavát. Ha bizonytalan az írásmódban, adjon hozzá többféle írás-változatot, külön-külön figyelőben. Pl: Károly, Károlyi, Würtz (Ha bizonytalan a szó írásában, adja meg csak a szó elejét, pl „Würt”); Széchenyi, Széch stb.
  • TÖBB SZÓ, TÖBB JELLEMZŐ: ha olyan kifejezést keres, amelyben két vagy több szó egymás után szó szerint szerepel, tegye idézőjelek közé a kizárólag a szó szerint így megtalálható szavakat, pl. “A cs. és kir. 82. székely gyalogezred története 1883-1919”. Ha két szó mindegyike jellemzően szerepel a tétel címében és/vagy leírásában, akkor szóközzel elválasztva írja be.
  • TÚL TÁG FOGALOM: tárgytípus (pl. festmény, grafika, könyv, arany, érem, szobor, stb.), kor-, és stílus meghatározás (pl. barokk, ónémet, XIX. századi, kortárs, stb.) ritkán szerepel a tétel megnevezésében és leírásában. Műtárgyfigyelő helyett használja a részletes kereső aukció- vagy tétel keresőjét, ahol a kereső kifejezés mellett szűkítheti a találatokat tárgytípusra is.

Jó böngészést és sikeres vásárlást kívánunk az AXIOART oldalán! 

Az Axioart Csapata