Aktuál, Aukció, Műtárgypiac
Hozzászólok

Megfizethető művészet – Dekorálja otthonát plakátokkal!

Az AXIOART május 31. és június 11. között rendezi meg 3. Plakátaukcióját, ahol ismét minden tétel 5000 Ft-os kikiáltási árról indul!

Ha Öné lehet az eredeti, miért érné be kevesebbel? Célunk, hogy a gyűjtők mellett a lakásukat dekorálni vágyók is érdekes poszterekre licitálhassanak az árverésen, ezért a 3. Plakátaukción újabb száz izgalmas és egyedi alkotást válogattunk össze Önöknek. A plakátok alternatívát kínálnak a jó befektetést és megfizethető egyediséget keresőknek, folytatva a “hagyományt” a mostani árverésen még minden plakátot 5000 Ft-os kikiáltási árról indítunk.

Az IKEA-ban vagy zsibvásárokon megvásárolható egyforma giccsességet árasztó poszterek helyett olyan grafikusok poszterei licitálhatnak, mint Máté András, Darvas Árpád, Oláh Görgy és Szilvásy Nándor. A Szilvásy Nándor rajongóknak pedig külön öröm lehet, hogy közel 25 Szivásy poszter kerül kalapács alá az árverésen.

Szilvásy Nándor (1927 – 2011)

Szilvásy 1947-től a Magyar Iparművészeti Főiskolán, majd 1949-től a Magyar Képzőművészeti Főiskola grafika szakán tanult. 1952-től 1958-ig gyerekkönyveket, folyóiratokat (Élet és Irodalom, Budapester Rundschau) illusztrált. 1959-től dolgozott a plakátművészet területén, innentől kezdve meghatározó egyénisége volt ennek a művészeti ágnak. 1963-tól a Papp-csoport tagja volt, grafikai munkássága mellett mindvégig megőrizte érdeklődését a rajz és a festészet iránt. 1990-ben Révfülöpre költözött és teljes mértékben a festészet felé fordult.

A plakátról ő maga így nyilatkozott: „Az ötlet a fontos, de lopjunk bele némi művészetet, hátha nem veszi észre a megrendelő. Az aktuális divat kerülendő, mert elvész a sok hasonló plakát között. Az sem árt, ha ordít az utcán.”

Külföldi és magyar filmplakátok:

A Munkácsy Mihály-díjas Darvas Árpád filmplakátjai közül érdemes kiemelni a fotómontázs technikáját használó A holtak visszajárnakot (80. tétel), és az Alexandre Duma regény filmfeldolgozáshoz készített posztert a Monte Cristo grófját (74. tétel).

Pár név az aukción szereplő klasszikus külföldi és hazai filmalkotásokból: Madarak (18. tétel), Ének az esőben (72. tétel), Szegénylegények (54. tétel), Iszony (46. tétel).

Kiállításplakátok:

Az aukció katalógusa érhető el itt.

Online licitjüket 2018. június 11.. 20:00-ig adhatják le a www.axioart.comweboldalon.

Forrás:
Szilvásy 90 – Plakátkiállítás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük