Aktuál, Aukció

Kirakodás3 – Online aukció a Rechnitzer gyűjteményből!

Harmadik alkalommal rendezzük meg a Rechnitzer gyűjtemény Kirakodását. A gyűjtemény frissítése már két éve elkezdődött, s ebben nagy szerepe van az AXIOART online árveréseinek. A célunk megválni a gyűjtemény azon részeitől, amelyek az elmúlt harminc évben halmozódtak fel, majd évekig boldogan éltünk velük együtt, de napjainkra már – a gyűjteményben éppen a geometrikus és konstruktív vonal radikális megerősödése miatt – nem passzolnak harmonikusan a kollekcióba. Az elmúlt két árverés sikeres volt, hiszen az ajánlott tételek 25-35 %-a új gazdára talált, más gyűjtőket vagy műbarátokat boldogítanak, kerültek olyan helyekre, ahol megbecsülik a műalkotásokat. Megvalljuk néha egy kicsit fájt is a szívünk, hiszen évekig velünk éltek, nap, mint nap láttuk őket, beégtek a világunkba. Ám megtanultuk, hogy el kell tudni engedni a “gyerekeket”, s most is ezt tesszük!

A Kirakodás 3. újdonságai, hogy felajánlunk néhány autentikus Mattis Teutsch papírmunkát, kiemelünk több Párizsi Magyar művészt (Kolzsváry, Kallós, Székely, Szittya), a geometrikus anyagból is merítünk (Ingo Glass, Somfai, Gellért B., Joláthy ), több nőművészet prezentálunk (Barta Mária, Csiszér Lilla, Égly Sára, Járitz Józsa, Nagy Ildikó, Mándy Laura, Móritz Margit, Ország Lili, Paqualetti Zsófi, Tari Eszter), s megfuttatjuk Ficzek Ferenc, Martinszky János két izgalmas  alkotását, de Pich Dezső, vagy Rafael Győző két-két szépséges munkája is licitre kerülnek.

Mi megmutatjuk magunkat, vállaljuk a piaci megmérettetést! Bízunk abban, hogy a gyűjtőtársak és a műbarátok társak lesznek a Kirakodásunkban, s ezzel a gyűjtemény frissítésében!

Ízelítő az aukció anyagából:

Gábor Jenő (Pécs, 1893 – Pécs, 1969): Bohóc

Gellért B. István (Pécs, 1946-): Sárga formák

 

Martinszky János (Ópécska, 1909 – Mohács, 1949): Bál (Színek és formák)

Ország Lili (Ungvár, 1926 – Budapest, 1978): Kolázs

Somfai Rezső (Gr) (Budapest, 1932 – ): Sárga-fekete trapéz

Az aukció katalógusa megtekinthető itt.

Az érdeklődők december 03. 9.00-tól december 13. 20.00-ig licitálhatnak a katalógusban szereplő alkotásokra a www.axioart.com weboldalán.