Aukció
Hozzászólok

Fábián Juliról készített portré kerül kalapács alá

2019. augusztus 1. és október 4. között jótékonysági aukciót szervez a Jazzy Rádió. Az egy tételt felvonultató árverésen Hullan Bea festőművész Fábián Juliról készített műalkotására licitálhatnak az érdeklődők. Az aukción befolyt teljes összeget a nehéz helyzetű zenészeknek támogatást nyújtó Fábián Juli Emlékalapítványnak ajánlják fel.

Hullan Bea: Fábián Juli portré
mérete: 114×114 cm, technika: olaj, vászon, jelezve jobbra lent: Hullan 2019

Fábián Juli 2017. december 16-án hunyt el rákbetegségben. Az énekesnő, dalszerző, dalszövegíró 37 éves volt. A szakma és a közönség által az egyik legtöbbre tartott magyar díva 2007-ben és 2008-ban a Montreux Jazz Voice Competition legjobb nyolc énekese közé jutott. Fábián Juli a dzsessz és a pop műfajában számos sikeres produkció részese volt: szerepelt az Erik Sumo Bandben, a Barabás Lőrinc Eklektricben, de készített lemezt a Fábián Juli Jazz Riff-fel, Sárik Péter zongoristával és Zoohackerrel is. 

Hullan Bea festőművész portréinak karakteres nőalakjai élettel teli pillantással tekintenek ránk a vászonról. Vidámak, kacérak, ábrándozók, gondolkodó nők, akik üzennek nekünk. Akárcsak Fábián Juli, a hazai zenei élet kiemelkedő egyénisége, aki másfél éve hagyott itt bennünket. Dalai még mindig népszerűek, de nemcsak művészete, hanem személyisége is egyenes úton vezette rajongói szívéhez. 

A Fábián Juli Emlékalapítványról

Fábián Juli halála után nem sokkal felmerült a családjában és közeli zenésztársaiban egy emlékkoncert alapgondolata, illetve az, hogy a koncert bevételéből alapítványt hozzanak létre.

Az alapítvány célja olyan zenészek támogatása, akik hosszan tartó betegség miatt nem tudnak fellépni-alkotni-dolgozni, így elesnek a pénzkereset lehetőségétől. Az alapítvány másik célja az énekesnő emlékének ápolása.

Ha támogatni szeretnék a jótékony ügyet, akkor az Amor Del Arte Galéria ás Aukciósház weblapján adhatják le licitjüket. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük