Aktuál, Aukció

Dedikációk, kézjegyek, autográf levelek, történelmi dokumentumok.

A 2022-es év második dedikált árverése.

A május 19-én induló 16. Dedikált könyvek aukciója az ismert módon 10 napon keresztül várja az online piactérben a látogatókat. A 223 tételre való licitálást pedig ismételten tematikus témakör teszi könnyeddé a tárlat nyitva tartása alatt.

Az aukció szervezői a hangsúlyt ismét a szépirodalom témakörére helyezték a kínálat összeállításakor. Közismert, nagyra becsült alkotók munkáiból és kézjegyükkel ellátott leveleikből, valamint dedikált fotográfiáiból válogatták összeállításukat.

„A kötetből eddig mindössze egyetlen dedikált példány futott az utóbbi évtizedek árverésein.”- olvasható Krúdy Gyula: N. N. – egy szerelem-gyermek regénye című munkájának leiratában. A most kalapács alá kerülő kötetet Kárpáti Aurélnak dedikálta a szerző.

gyűjtői állapotban az online piactérbe kerülő tételek között ismételten fellelhető az Antikvárium.hu aukcióinak ikonikus tétele – a Radnóti életmű egy újabb kötete, mely a benne foglalt dedikáció által különleges értékkel bír.

Járkálj csak, halálraitélt! Írta: Radnóti Miklós.

„Győri-Juhász Jenőnek tisztelettel és szeretettel kűldi hűséges tanitványa Radnóti Miklós 1939. Karácsony.”

Gondolta volna, hogy itt találja meg?
Kalapács alatt egy angol nyelvterületre szánt kötet, melyből ez az első példány hazai aukción!
Hungaria. An anthology of short stories by contemporary hungarian authors.
A kötetet dedikálta: Karinthy Frigyes, Szerb Antal és Tersánszky J. Jenő

Különleges tétel a könyvek között!

Osváth Ernő dedikált portréja –Kárpáti Aurélnak dedikálva (fotó: Máté Olga)

Osvát Ernőtől alig maradtak fönn dedikált darabok. Ebből a portréból mindössze egyetlen másik dedikált példányt tartanak számon (azt a Petőfi Irodalmi Múzeum őrzi, jelzete: F.2623.2.). Hazai árveréseken ez az első kalapács alá kerülő példány.

További tételek Kárpáti Aurél egykori könyvtárából: Babits Mihály: Amor Sanctus (dedikált példány) – Kosztolányi Dezső: Esti Kornél (dedikált példány)

Őrizze Ön tovább e becses köteteket!

A szépirodalmi tárlat mindezeken túl tartalmazza a magyar szépirodalomi alkotások számos ismert kötetének dedikált, aláírt példányát is.

Csathó Kálmán, Efrajim Kishon Esterházy Péter, Fekete István, Karinthy Frigyes,
Kertész Imre, Lázár Ervin, Márai Sándor, Molnár Gábor, Móricz Zsigmond,
Rideg Sándor, Szabó Magda, Szilvási Lajos, Tamási Áron,
Tersánszky J. Jenő, Vámos Miklós, Weöres Sándor

Ragadja meg a lehetőséget és válasszon otthonának polcára egyet a kínálatba összegyűjtött kötetek közül!

Keresse meg az aukción kalapács alá kerülő kéziratokat és autográf leveleket, és gazdagítsa eddigi gyűjteményét aukción ritkán fellehető tételekkel!

• A kétoldalas autográf kézirat Pilinszky János ismeretlen „naplófeljegyzése”.

• Kosztolányi Dezső – Saját levélpapírjára írt autográf levele borítékkal.
• Balázs Béla autográf levele Pick Lajosnak

• Szakasits Árpád, Mónus Illés, Kéthly Anna, Buchinger Manó, Farkas István és további politikusok által aláírt üdvözlő képeslap Josef Mayer politikus és lapszerkesztő számára.

• Munkácsy Mihály francia nyelvű, autográf, magánjellegű feljegyzésével ellátott névjegykártya
• Zichy Mihály autográf levele Kézdi-Kovács László részére 1902-ből.

Képzőművészek autográfjai könyvek lapjain!

Fedezze fel Ön is az egyedi légkört teremtő kínálatot, hisz olyan ismert művészek kézjegyével ellátott kötetek és levelezőlapok kerültek válogatásba, mint:
André Kertész, Barcsay Jenő, Boros Miklós, Buday György, Hincz Gyula, Kaján Tibor, Kass János, Molnár C. Pál, Rippl-Rónai József, Szántó Piroska, Szervatius Tibor, Tóth Ervin.

Gondolkozott már Ön azon, hogy mit gyűjtsön még?

• Történelmi személy kézjegye.

• Dedikált sport ereklye.

• Magyar űrrepülés történet.

Mi várja még az aukció látogatóit?
223 tétel tematikus témakörökbe gyűjtve!
Többek között: 144 Első kiadás, 50 Verseskötet, 17 tétel Művészi borítótervvel, 25 tétel Művészi illusztrációkkal, továbbá 22 bibliofil kötet, 52 tétel Híres emberek könyvtárából, valamint 24 tétel a Kéziratok, gépiratok témakörben.

Az egyes tételeket az érdeklődők megtekinthetik, és személyesen kézbe vehetik a webáruház IX. kerületi, budapesti átadópontján május 19-től 26-ig. A már jól ismert módon minden egyes kötetről az átlagos katalógusinformációnál sokkal gazdagabb fotóanyag és írásos háttérinformáció (a leiratokon túl előszó, tartalomjegyzék és fülszöveg van minden olyan könyvnél, ahol ezek rendelkezésre állnak) található a webáruház aukciós felületén, hathatósan segítve ezzel a licitálás előtti tájékozódást új és visszatérő ügyfelei számára egyaránt.