Aukció
1 hozzászólás

Bud Spencer és Terence Hill filmplakátok kalapács alatt

AXIOART 16. Plakátaukció

Leonardo DiCaprio, Kate Winslet, Al Pacino, Diane Keaton, David Bowie, Liam Neeson, Ralph Fiennes, Belmondo, Bill Murray, Meryl Streep és Jeremy Irons, hogy csak a legnagyobb neveket említsük az árverésen szereplő poszterekről.

Az Axioart 83 filmes posztert felsorakoztató online plakátaukciója október 9-én este 8 órakor zárul. Az árverésen olyan kultfilmek posztereire licitálhatnak az érdeklődők, mint a TitanicAz oroszlánkirályA keresztapa III., Schindler listája, Szellemirtók, Indiana JonesAz ötödik pecsét és az Óz a csodák csodája.

Az áruházakban megvásárolható, egy kaptafára készülő poszterek helyett ismét világhírű filmek plakátjai kerülnek kalapács alá. Az alkoholtilalom idején játszódó Lucky Lady-ben Walker és Claire Mexikóban szeszcsempészhálózatot akarnak beindítani. A Golden Globe-ra jelölt alkotás női főszereplője Liza Minelli.

A Jöjjön el egy kávéra hozzánk olasz vígjátékhoz Bánki László készítette a grafikát. A film bohókás hangulatát visszaadó poszteren Bánki csak négy színt használt. A három csúnyácska, magányos vénlány arckifejezését bámulatosan rajzolta meg a grafikus. A történet szerint a nők álszent, szűzies viselkedésükkel és kacérkodással próbálják felcsalni magukhoz a férfit.

A Bud Spencer filmek szerelmesei igazi csemegékre bukkanhatnak és az alábbi posztereket vihetik haza: Sötét TorinoAranyeső YuccábanÉlet vagy halálAz ördög jobb és bal keze és a Kincs, ami nincs.

A magyar filmművészet kedvelői széles felhozatalból válogathatnak az online árverésen, többek között Bakos István 1976-ban bemutatott filmdrámájára, Az ötödik pecsét plakátjára is licitálhatnak.

A világhírű filmek plakátjai mellett a plakátok legendás tervezőiről se feledkezzünk meg! Árendás József három bravúros posztere is szerepel az árverésen. Az Egyszerű eset plakátján a fénykép sejtelmes hangulatát hangsúlyozza a feltűnő tipográfia és az élénk sárga háttér. Árendás sziporkázó ötletességéről tesz tanúbizonyságot az Út a végzet felé című lengyel film posztere. A harmadik Árendás által tervezett A papa mozija plakátján a grafikus az amerikai pop art-ot idézi meg.

Ha már legendás grafikusok, akkor mindenképpen említést érdemel Miklós Károly A francia hadnagy szeretője és Bánkli László Felfelé a lejtőn című filmhez készített posztere, előbbi 10 ezer utóbbi 12 ezer forintos kikiáltási ára kapott. 

Az aukció teljes katalógusa itt érhető el.

1 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük