Aktuál, Alkotók, Antikvárium, Aukció

Az Antikvárium.hu 18. Online Árverése | Több száz válogatott gyűjtői könyvritkaság!

„Itt van az ősz, itt van ujra,
S szép, mint mindig, énnekem.
Tudja isten, hogy mi okból
Szeretem? de szeretem…”

Az ősz beköszöntével hatodik alkalommal indítja meg szezonnyitó aukcióját az Antikvárium.hu az online piactérben. Az aukciós tárlat szeptember 15-én nyitja meg kapuit és 10 napon keresztül várja a licitálókat.

472 változatos tétel – 130 tematikus témakör – 38 értékes képzőművészeti alkotás

Az antikvárium 18. online árverésének kiemelkedő, ikonikus tétele Mária Terézia lovagi cím adásáról rendelkező adománylevele, az uralkodó saját kezű aláírásával. A címeres levélben adományozott lovagi cím birtokosa: Ignatz Welsch von Welschenau pénzügyi hivatalnok, aki a lovagi rangot érdemei és szolgálatai elismeréseként kapta.

Kalapács alá kerül a Parlament átadására készült, igen ritka, monumentális díszalbum, A magyar Országház c. kötet, melyet a magyar királyi kormány megbízásából és Steinhausz István, Heidrich László, Bayer Béla, Lázár Imre és Santhó István közreműködésével írt és szerkesztett: Pilisi Ney Béla, építész, miniszteri tanácsos, a Magyar Mérnök- és Építész-Egylet tiszteleti tagja.

Díszkötéses könyvek, monumentális albumok, egyedi kiállítású kiadványok egy aukcióban. Keresse fel az Antikvárium.hu kínálatának különleges köteteit, s válassza ki meglévő gyűjteményének újabb ékes darabját!

A klasszikus aukciós tételek között egyedi autográf bejegyzésekkel ellátott kötetek az Antikvárium.hu aukcióján! Több mint 70 dedikált és aláírt kötet kerül árverésre. Többek között:

 Babits Mihály, Bálint Sándor, Füst Milán,

Habsburg Ottó, vitéz Hefty Frigyes, Kárpáti Aurél,

Kassák Lajos, Márai Sándor, Móricz Zsigmond,

Pilinszky János, Szabó Lőrinc, és Tamási Áron kézjegye.

Az aukció tiltólistás könyveket tartalmazó tárlata közel 40 tételével mára már ritkaságszámba menő könyveket bocsát az aukciós térbe. Számos kötet eredeti védőborítójában került a kínálatba!

  • Almásy László: Rommel seregénél Libyában
  • Egyedy Balázs Dénes: Rongyosok (aláírt példány)
  • Raczkó Lajos, Jánosy István: A légierők haditudósítói jelentik…
  • Vitéz Hefty Frigyes: Mégis repültünk!… (dedikált példány)
  • Mihelics Vid: Az új Portugália

Ritka és kurrens tételek kalapács alatt a 16., a 17., a 18. és a 19. századból!
Keresse fel a 71 tételt számláló témakört!

  • Bajza: Aurora (védődobozos példány)
  • Bod Péter: Magyar Athenas
  • Czövek István [Zschokke, Heinrich]: Somlyai Báthori István’ elebb erdélyi fejedelem’ azután lengyel király’ élete I-II.
  • Csokonai Vitéz Mihály: Ódák – Két könyvben
  • Dugonics András: Etelka I-II.
  • Losontzi István: Hármas Kis-Tűkör melly a’ magyar királyi birodalomnak azaz: Magyar Országnak és hozzá kapcsoltt egyébb részeinek I. földleirását, II. mostani polgári állapotját ‘s III. a’ magyar nemzetnek történetét tanuló Ifjak számára
  • Magda Pál: Magyar országnak és a’ határ örzö katonaság vidékinek leg újabb statistikai és geográphiai leírása
  • Vitae Sanctorum I-IV. [Teljes kiadás] (Brixiae (Brescia), 1601)

Másod ízben kerülnek kalapács alá hazai aukción egy értékes gyűjtemény egykor szétszóródott becses darabjai.

„Az aranyozott réz-pántokkal, középen az ország czímerével és a Zichy-család czímerét ábrázoló kapoccsal ellátott, díszes bőrkötésű, kis negyedrét alakú album része melynek mindösszesen 39 lapja van, mely 34 magyar és négy más család egykorú, autogarmmokkal és jelmondatokkal ellátott. Az eredeti czímeres lapok jelenleg mind külön regal-papírra vannak ragasztva.”

Kivételes, gyűjtői állapotú, ritka sorozatok kiállításával készültek az aukció szervezői a 18. alkalommal megrendezet klasszikus árverés alkalmából. Többek között kalapács alá kerül:

  • A Balaton tudományos tanulmányozásának eredményei I-XXXII. 12 kötetbe kötve.
  • A Magyar Földrajzi Társaság kötetei eredeti kiadói védődobozban.
  • A magyar nemzet története I-X. patináns kötésben.

Az aukció tételei között számos egyedi kézirat, régről őrzött szakácskönyv, receptúragyűjtemény valamint egy eredeti Turner István-féle földgömb is fellehető.

Keresse fel az online aukciós platformot és licitáljon a tételek közül arra, mely gyűjteményét még színesebbé, még gazdagabbá tenné!

37 képzőművész alkotása – 14 technika
Almásy Aladár, Bácskay István, Barabás Miklós, Barcsay Jenő, Buday György,
Gáborjáni Szabó Kálmán, Gross Arnold, Kopasz Márta, László Fülöp, Pállya Celesztin,
Reich Károly, Sárdy Brutus, Szász Endre, Szőnyi István, Würtz Ádám.

olaj – tempera – akvarell
ceruzarajz – tollrajz – tusrajz
cézkarc – lithográfia – fametszet – linómetszet – hidegtű
heliogravűr – zománc – szitanyomat

Válogasson bizalommal, és gazdagítsa magángyűjteményének tárházát!

Az egyes köteteket az érdeklődők megtekinthetik és személyesen kézbe vehetik a webáruház IX. kerületi, budapesti átadópontján szeptember 15-től 22-ig. A már jól ismert módon minden egyes kötetről az átlagos katalógusinformációnál sokkal gazdagabb fotóanyag és írásos háttérinformáció (a leiratokon túl előszó, tartalomjegyzék és fülszöveg van minden olyan könyvnél, ahol ezek rendelkezésre állnak) található a webáruház aukciós felületén, hathatósan segítve ezzel a licitálás előtti tájékozódást új és visszatérő ügyfeleink számára egyaránt.