Aktuál, Alkotók, Fotó, Kiállítás, Vélemény

Axioart Programajánló: 2023 Augusztus

Rögtön bele is vágunk ez évi utolsó nyári programajánlónkba egyedi lehetőségekkel, a szokásos éves kedvencekkel és újdonságokkal. Íme:

Idén is lecsúszhatunk augusztus 5-én a Dunán, Nagymaros és Verőce települések között. Érkezhetünk gumibelsővel, matraccal, amivel kényelmesen megtehető a táv, de SUP-on is evezhetünk.

Rajt: Augusztus 5. Szombat Nagymaros 14:00

Szórakozás közben érdemes a tájat is figyelni, a Dunakanyar rengeteg látnivalót kínál: többek között megleshetjük a vízből a Salamon-tornyot, a visegrádi fellegvárat, a Szentendrei-szigetcsúcsot, egy kavics- és egy homokszigetet, illetve az Ybl Miklós-támfalat.

Hogy mire számíthat aki velünk tart?

“Ez az év legjobb, legértelmetlenebb, legszürreálisabb rendezvénye, jövőre is mindenképp jövünk!”

Véget ért a felújítás, 2023. augusztus 4-én visszakapja Budapest a 150. születésnapjára gyönyörűen felújított Lánchidat. Ezt megünnepelhetjük a Lánchíd-piknik keretében programokkal, koncertekkel, evéssel-ivással, és sötétedés után a híd díszvilágításával!

A múzeum legújabb időszaki kiállítása a kortárs képzőművészetben jelenlévő, aktuális és egyre nagyobb szakmai érdeklődést kiváltó jelenség, a cukiság (cuteness) témáját járja körül.

A kiállításhoz készült kísérőfüzet IDE KATTINTVA tekinthető meg. 

A kiállítás 2023. november 12-ig tekinthető meg.

Kurátorok: Maj Ajna, Jan Elantkowski

szóköz

szóköz

– Szubjektív fotós látlelet a magyar társadalomról

A születése óta eltelt két évszázadban divat volt azon töprengeni, mit gondolna ma Petőfi. A Capa Központ június 22. és október 1. között látogatható, Petőfi utcák népe című kiállítása azonban azt mutatja be, ha a költő most indulna vándorútjára, vajon mit látna. Hogyan élnek ma a magyarok?

Esztár © Pictorial Collective / Bácsi Róbert László