Aktuál, Kiállítás

Axioart Programajánló: 2023 Június

Mint minden évben, összeszedtük a nyári hónapok legizgalmasabbnak tűnő programjait. Ajánlónk az egyedi kulturális programokra fókuszál. Íme júniusi kedvenceink:

Június

Múzeumok Éjszakája 2023.06.24.

Szent Iván éjjelén Magyarország múzeumainak kapui kitárulnak, így újra lehetőség nyílik elmerülni a magyar kultúra szépségeiben, ahogy az utóbbi két évtized nyarain. Több mint 400 részt vevő intézmény közel 2000 programja egyetlen éjszakába sűrítve!

Magyar EXPO-sikerek (1851–2021) 170 év

Magyar Nemzeti Múzeum, Budapest

A Magyar Nemzeti Múzeum legújabb, időszaki kiállítása, a Magyar EXPO-sikerek (1851–2021) 170 év 32 világkiállítását, illetve az azokon megjelent magyarok sikereit kívánja bemutatni. A kiállítás a szinte lehetetlenre vállalkozik: a világkiállításokhoz kapcsolódó műtárgyak legtöbbjét felkutatta, és a lehető legnagyobb számban be is mutatja.

Metrófesztivál – Menni jöttél, de maradni fogsz!

Az idén 150. születésnapját ünneplő főváros méltó módon zárja le ezt az átszállásokkal, pótlóbuszokkal, mozgólépcsőzéssel és várakozással túlterhelt öt évet: június 15-én és 16-án a metró felújított állomásain koncertekkel, kiállítással, stand up comedyvel és játszótérrel várnak bennünket.

A Nagyvárad téren többek között a Jazzbois, Galactic Jackson koncertezik, az Arany János utcánál a Momentán Társulat és a Baltazár színház, a Nyugati pályaudvar megállójában pedig a Soharóza is fellép. Emellett még a Corvin-negyed, Kálvin tér, Deák Ferenc tér és a Lehel tér megállóiban is izgalmakra számíthatunk.

Szent Iván-éj Ópusztaszer 2023. Éjszakai bolyongás a Labirintusban

2023. Június 24., szombat, 9:00–23:00

Elérkezett egy újabb alkalom az éjszakai bolyongásra a Labirintusban! Éld át a varázslatos Szent Iván-éjt a Labirintusban! A sötétség különleges hangulatot kölcsönöz ennek az éjszakának, amikor a néphiedelem szerint a legnagyobb álmaink is valóra válhatnak. Ünnepeld meg velünk a fény diadalmaskodását a sötétség felett a szeri pusztán.

A labirintust éjszaka nem világítjuk ki, ezért mindenki saját igényének megfelelően gondoskodhat valamilyen világítóeszközről. Aki a logikai, népi és ügyességi játékokat is ki szeretné próbálni, jöjjön még sötétedés előtt. Zárás 23 órakor, de legkésőbb akkor, amikor már mindenki kitalált az útvesztőkből!

VéNégy Fesztivál 2023

2023. június 22. – 25. Pest megye, Nagymaros

A VéNégy Fesztivál 2023. június 22-25. között kerül megrendezésre a csodálatos Dunakanyar legszebb részén található Nagymaroson, ahol jubileumi színházi és zenei fesztivál várja a látogatókat! A VéNégy Fesztivál 2023-as eseményén olyan népszerű fellépők várják a fesztiválozókat, mint a Bagossy Brothers Company, a Belga, a Blahalouisana, a Carson Coma, a Dzsúdló, a Halott Pénz és Beton-Hofi!

Részletes jegyárak és jegyvásárlási lehetőség a következő linken érhető el: VéNégy Fesztivál 2023 jegyek