Aukció
1 hozzászólás

Árverési tudósítás | Ex Libris Antikvárium – 64. árverés

Az Ex Libris Antikvárium múlt hét pénteken (október 30.) tartotta 64. árverését. A járvány miatt csak pár ember jelent meg személyesen az aukción, a többség online, telefonon és vételi megbízásokkal érvényesítette licitjét.

Az árverésen 305 tétel került kalapács alá és a papírrégiségek 68,5%-ára érkezett sikeres licit. A katalógusban szereplő tételek összértéke 2 622 300 forint volt, az árverés végén a tételek összértéke 3 362 500 forint lett.

Az Axioart Live szolgáltatásának köszönhetően 75 ember jelentkezett be online licitek leadása céljából, több mint 1 millió forint értékű papírrégiséget ütött le az aukciósház ügyfeleinknél, az aukcionált tételek közel 30%-a került online licitálóhoz.

Az online szolgáltatás mellett több ügyfelünk is élt a vételi megbízás adta lehetőséggel, közel 1,2 millió forint értékben, összesen 71 darab vételit közvetítettünk az aukciósház felé. Az AXIOART oldalán leadott vételi megbízások 35%-a sikeres lett.

Érdekesség:

A katalógus tételei közül érdemes kiemelni Bonfini Rerum Hungaricarum decades című kötetét, aminek a kikiáltási ára 80 ezer forint volt és az élénk licitharcot követően 260 ezer forintért ütötték le a tételt egy online licitálónál.

Illosvai (Selymes) Péter Az hires neves Tholdi Miklosnak ieles cselekedetiről és baynokságától való historia című művének a kikiáltási ára 4 ezer forint volt, végül 26 ezer forintnál ütötték le a könyvet szintén egy online licitálónál.

Élénk érdeklődés övezte Széchenyi István Politikai programm töredékek első kiadását, ami a 30 ezer forintos kikiáltási ár után 85 ezer forintért lett egy licitálóé. 

Íme, a három legmagasabb leütési ár:

1,SZÉCHENYI ISTVÁN, GRÓF: Véleményes jelentés a Tiszaszabályozási ügy fejlődésérül.
Kikiáltási ár: 60 000 Ft
Leütési ár: 400 000 Ft

2, BONFINI, ANTONII(US): Rerum Hungaricarum decades IV. cum dimida
Kikiáltási ár: 80 000 Ft
Leütési ár: 260 000 Ft

3, SZÉCHENYI ISTVÁN, GRÓF: Világ vagy is felvilágosító töredékek némi hiba ‘s előitélet eligazitására
Kikiáltási ár: 40 000 Ft
Leütési ár: 90 000 Ft

Előfizetőink a katalógus teljes leütési listáját az alábbi linken – a bejelentkezést követően – érhetik el.

1 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük