Aukció
Hozzászólok

Antikvárium.hu | 14. Dedikált könyvek árverése

Ti eztán születők s ti porlócsontú ősök,
ti réghalott regősök, ti vértanuk, ti hősök,
üljetek mellém! 

Ülj ide, gyűlj ide, népem…”

( Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus) –részlet

Disda Jenő sorainak égisze alatt nyitja kapuit az Antikvárium.hu tematikus aukciója, a „14. Dedikált könyvek árverése”, mely a közelgő 50. jubileumi aukció előfutára. A kínálat október 14-től tíz napon keresztül egészen október 24-ig lesz elérhető az online piactérben.

223 tétel – több mint 90 témakör – 223 egyedi autográfia

George Sbârcea zeneszerző, író, és diplomata volt s mindemellett egy szenvedélyes gyűjtő. A 14. dedikált könyvek aukciója Sbârcea gyűjtői hagyatékából emlékkönyvének lapjait bocsájtja az online piactérben, közzétéve eddig nem aukcionált irodalomtörténeti értékkel bíró bejegyzéseket. Időrendben felsorolva: Tamási Áron bejegyzését és Dsida Jenő alkalmi versét, ami csak egyszer született meg, csak egy emberhez szólt, de címzettje keletkezéséről mégis két emléket szőtt. 

George Sbârcea így vall: 

„Szenvedélyesen gyűjtöttem neves emberek kézjegyét, s már tucatszámra volt belőlük a sima, merített lapokon.” (Befejezetlen emlékirat, 43-44.)

Érintse meg Önt is ez a „szenvedély”, s licitáljon arra, ami még nincs gyűjteményének sorában!

Íme, egy Ottlik kötet a kínálatból:

Ottlik Géza dedikációi általánosságban ritkán bukkannak fel a hazai árveréseken. A Hajnali háztetők első kiadásából pedig eddig mindössze két példány került kalapács alá, s ezen túl a Petőfi Irodalmi Múzeum is őriz további két ismert példányt.

Árverésre kerül számos bibliofil kötet többek között: Babits Mihály, Juhász Gyula, Szabó Dezső, Keleti Arthur, Molnár C. Pál, Márffy Ödön, és Szász Endre kézjegyével.

Juhász Gyula: Testamentumcímű verses kötetének számozott, aláírt példánya, mely az elmúlt tíz évben aláírva mindösszesen csak egyszer volt megtalálható aukciós házak kínálatában. A Márffy Ödön grafikus által aláírt német nyelven megjelent bibliofil kötet pedig nem más, mint a magyar nyelven is 200 példányban megjelentetett Petőfi Sándor: Szilaj Pista; Salgóikerkiadványa.

Család — dinasztia — tradíció

A virtuális térben megrendezett aukció összeállítása sajátos látásmóddal szólítja meg a licitálókat. Minden eddiginél több olyan kötet került a kínálatba, melyek estében a dedikáló vagy aláíró személyek között a családi kötelék teremti meg a kapcsolatot. Keresse fel ezeket a könyveket, s figyeljen fel a kapcsolatokra Ön is!

Kosztolányi Dezső — Kosztolányi Dezsőné

Fekete István — Fekete Istvánné

Széchenyi Zsigmond — Széchenyi Zsigmondné

Karinthy Frigyes — Karinthy Ferenc — Karinthy Márton

Klasszikus, ismeri, sokat olvasta? – Helyezze a polcára aláírva vagy dedikálva!

Tűnődtek már Önök is könyvespolcuk előtt: „Csak egy lenne közülük dedikált…”

Germanus Gyula, Illyés Gyula, Kassák Lajos, Márai Sándor, Móra Ferenc, Pilinszky János, Wass Albert, Weöres Sándor s megannyi szerző aláírt vagy dedikált műve csak a leadott licitre vár…

És nem csak az egyes kötetek közötti válogatás lehetőségét biztosítja az aukciós tárlat — olyan összegyűjtött sorozatok is helyt kaptak melyeknek első kötete aláírt.

14. Dedikált könyvek árverése a történelmi és politikai múlt és jelen autográfiáit is az online piactérbe bocsátja. Kalapács alá kerülnek: Habsburg József Nádor és I. Ferenc magyar király korából származó dokumentumok, minisztereknek és miniszterelnököknek dedikált kötetek, valamint politikusok kézjegyét tartalmazó könyvek és emlékkönyvek. Licitáljon, őrizze Ön is a történelem különböző korszakaihoz köthető értékes köteteit.

Az aukció szervezői licitálásra hívják mindazokat, akik a kultúra, a színház, és a sport „ereklyéinek” lelkes, szenvedélyes gyűjtői. Keresse meg ezeket a tételeket, és emeljen licitet!

Gól –Gól- Gól!

Albert Flórián, Buzánszky Jenő, Grosics Gyula, FTC, Futball-láz… 

Számos sportoló aláírásával ellátott relikvia a tét!

A korábbi aukción bemutatott 3 új témaköri besorolás kiemelt figyelmet kapott…
Ezért az Antikvárium.hu csapata újra elhozza Önöknek ezeket a témaköröket!

„Művészi borítóterv”-ek, a„művészi illusztráció”-k, valamint „védőborítós példányok” .

Fedezze fel azt, ami nem mindennapi!

130 első kiadás, 20-nál is több bibliofil kötet, 24 kötet híres emberek könyvtárából, több mint 130 regény, novella, elbeszélés, verseskötet és dráma, számos művészien illusztrált kötet, több különleges dedikáció, számos történelmi személy és politikus kézjegye, …

Licitáljon Ön is! Hisz tudja:

„Először, másodszor, harmadszor! Elkelt!”

Az egyes köteteket az érdeklődők megtekinthetik, és személyesen kézbe vehetik a webáruház IX. kerületi, budapesti átadópontján október 14-től 22-ig.

A már jól ismert módon minden egyes kötetről az átlagos katalógusinformációnál sokkal gazdagabb fotóanyag és írásos háttérinformáció (a leiratokon túl előszó, tartalomjegyzék és fülszöveg van minden olyan könyvnél, ahol ezek rendelkezésre állnak) található a webáruház aukciós felületén, hathatósan segítve ezzel a licitálás előtti tájékozódást új és visszatérő ügyfelei számára egyaránt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük