Alkotók, Vélemény
2 hozzászólás

A Brexit még a világ leghíresebb street art művészét is megihlette!

Az Európai Unióból való brit kilépés adta a témáját a legújabb Banksy-graffitinek, amely a Nagy-Britannia kapujának számító Dover városában jelent meg egy házfalon május 7-én. A monumentális falfestményen egy mesterember lever egy csillagot az Európai Unió zászlaját díszítő tizenkettőből.

A legújabb Banksy-graffiti. Daniel Leal-Olivas jóvoltából.

Az álnéven alkotó utcaművész igazolt Instagram-oldalán és szóvivője útján is megerősítette, hogy ő szerzője a vasárnapra virradóra megjelent képnek, amely a sorsdöntő francia elnökválasztás második fordulójának napján tűnt fel a doveri házfalon.
A Brexittel foglalkozó újságcikkeket gyakran illusztrálják Dover városának vagy a híres doveri fehér szikláknak a fotójával, mivel a Doverből a franciaországi Calais kikötőjébe induló hajók összekötik Nagy-Britanniát a kontinentális Európával, az EU többi részével. A The Sun című kilépéspárti bulvárlap a Dover & out szójátékot vetíttette ki a doveri fehér sziklákra március 28-án, azonban a napon, amikor Theresa May miniszterelnök hivatalosan is elindította a brit kilépési folyamatot.

A The Sun jóvoltából.

Érdeklik a műtárgyak, antikvár könyvek és a műkereskedelem világa? Nézze meg aukciós naptárunkat!

Forrás:
A Brexit a témája a legújabb Banksy-graffitinek

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük