Aktuál, Alkotók, Bemutatkozás, Design, Kiállítás, Kortárs, Kortárs, Műtárgypiac, Portré, Tárgyak történettel

New Kids on the Wall – a Resident Art karácsonyi képzőművészeti vására

2023. december 14-22. (1085 Budapest, Horánszky utca 5. I. emelet)
nyitva: hétköznap 12:00-19:00hétvégén 10:00-18:00

A vásár katalógusa az alábbi képre kattintva érhető el:

Megjelent a Resident Art karácsonyi képzőművészeti vásár katalógusa. A New Kids on the Wall című vásáron 70 művész közel 250 alkotása látható. Ahogy arra a vásár címe is utal, a kurátorok, Bánki Ákos és Schneller János ezúttal a pályakezdő képzőművészekre helyezték a hangsúlyt.

A rendszeresen kiállító művészek mellé közel 40 új kiállítót hívtak meg, akik nagy része még soha nem szerepelt képzőművészeti vásáron, sőt legtöbbjük most debütál a kortárs műkereskedelmi piacon. A vásár lehetőséget teremt a fiatalok számára a bemutatkozásra és műveik értékesítésére. A sokszínű válogatás egyszerre szól a bevállalós gyűjtőkhöz, a kezdő vásárlókhoz és azokhoz is, akik most lépnek be a kortárs műkereskedelembe.

„Vásáraink a felfedezésről, a bemutatkozásról és egy új művészetkedvelő és művészetfogyasztó réteg megszólításáról szólnak. Számos pályakezdő tehetséget fedeztünk fel az elmúlt öt évben, akik nálunk debütáltak, majd értékesítették első műalkotásukat ‒ közülük mára többen fontos résztvevői a kortárs művészeti szcénának. Másfelől, sok fiatal művészetkedvelő nálunk vásárolta meg első műalkotását. Erre vagyunk a legbüszkébbek.” ‒ mondják a kurátorok.

Megtekinthető a Resident Art galériában december 14-22 között minden nap.

Cím: 1805 Budapest, Horánszky u. 5. 1. emelet

A katalógus elérhető itt: link