Aktuál, Alkotók, Aukció, Kiállítás, Kortárs

Jótékonysági aukcióval segít a Nagyházi Galéria a Heim Pál Gyermekgyógyászati Intézetnek

Messze földön már bizonyított kortárs művészek, műgyűjtők és fiatal alkotók reagáltak a Nagyházi Galéria meghívására, hogy munkájukkal támogassák a Heim Pál Gyermek Gyermekgyógyászati Intézet működését. A galéria márciusban tart aukciót, s bevételeinek tekintélyes részével támogatja a kórház eszközbeszerzését. 

Bp. Szabó György – Samsara 2021

A március 8-i Kortárs aukción a jótékonysági tételek sorában 24 kortárs alkotó műveit bocsájtja aukcióra a Nagyházi Galéria, hogy segítse a Heim Pál Gyermekkórház betegeinek ellátását. Az árverésen helyet kapnak azok a művészek, akiknek már komoly neve van a szakmában és a feltörekvő, kiemelkedő tehetséggel bíró fiatal alkotók is, akik ezen az estén debütálnak majd az aukciós piacon, köztük Jagicza Patrícia, Dóra Ádám, Leitner Levente, Viszokai Krisztián “MR. ZERO”, Kecső Endrecés Bagi Attila. 

A műtárgyakhoz rendhagyó módon exkluzív videósorozat is készült, amelynek köszönhetően a közönség kicsit jobban megismerheti a művészeket és az aukción szereplő alkotásaikat. Háttérinformációkat kaphatunk az egyes művek keletkezésével, mondanivalójával kapcsolatban és a művészek izgalmas részleteket is megosztanak alkotásaikról az érdeklődők számára. 

A Nagyházi Galéria fontosnak tartja, hogy a múlt tisztelete mellett támogassa a kortárs és a feltörekvő fiatal tehetségeket, akiknek művei az aukciós kiállításon a felújított nagyteremben kapnak majd helyet. A helyiségben olyan alkotók munkáival találkozhatunk, mint Kiss Dániel, Ördög Noémi, vagy Kirsch Ádám. Lehetőség nyílik arra is, hogy a befutott művészek mellett a Nagyházi Galéria ily módon is támogassa a fiatal és kiemelkedően tehetséges alkotókat, amivel lehetőséget teremtenek számukra ahhoz, hogy minél több műremekkel töltsék fel a hazai kulturális palettát.

A teljes katalógus megtekinthető a linken keresztül:  http://www.nagyhazi.hu/hu/aukciok/katalogus

Az aukciós tételekre továbbra is telefonos, illetve vételi megbízásokat a Nagyházi Galériában személyesen vagy az info@nagyhazi.hu email címen lehet adni, így a galéria teljes diszkréciót biztosít a licitálóknak személyes megjelenés kötelezettsége nélkül. 

Bencs Dániel (Budapest, 1990 – ): “Macskafa”

Az árverés teljes anyaga elérhető a www.axioart.hu oldalon is, ahol előzetes regisztráció után az aukció ideje alatt lehet licitálni a tételekre.

Amennyiben licitálni kíván az élő közvetítésen, úgy jelentkezését 2022. március 7. (hétfő) 17 óráig tudja leadni az axioarton. Az aukció március 8-án, 17:00-kor veszi kezdetét.

A kikiáltási árak várhatóan az élő közvetítésen lesznek elérhetők, azonban a Galéria ennél korábban is rendelkezésre bocsátja az árakat azok számára, akik telefonon vagy emailben érdeklődnek náluk.