Alkotók

Hétfőn zárul Karácsonyi plakátaukciónk!

Ha Öné lehet az eredeti, miért érné be kevesebbel? Dekorálja otthonát kultfilmek posztereivel!

Célunk, hogy a gyűjtők mellett a lakásukat dekorálni vágyók is érdekes poszterekre licitálhassanak az árverésen, ezért a Karácsonyi plakátaukciónkon újabb 147 izgalmas és egyedi alkotást válogattunk össze Önöknek. A plakátok alternatívát kínálnak a jó befektetést és megfizethető egyediséget keresőknek.

Az árverésen olyan kultfilmek plakátjaira lehet licitálni, mint a Majmok bolygója, A halálosztó (Terminátor), A nyolcadik utas: a Halál, Pink Floyd – A fal, West Side Story, Mary Poppins és Ének az esőben.

A Csillagok háborúja rajongói olyan kicskere bukkanhatnak, mint a A Birodalom visszavág Coca Cola reklámplakátja, a Sith-ek bosszúja amerikai posztere, Az ébredő erő, Az utolsó Jedik, a Baljós árnyak plakátja és nem utolsó sorban a Jedi visszatér eredeti korabeli órarendjére.

A Star Wars mellett kultikus külföldi filmplakátokra is licitálhatnak: a Die Hard – Drágán add az életed! című filmben John McClane (Bruce Willis) nyomozó New Yorkból Los Angelesbe tart, hogy rendbe hozza házasságát. Még csak nem is sejti, hogy rajta kívül még mások is nagy dobásra készülnek Los Angelesben, méghozzá éppen a szeretet ünnepén. Terroristák egy csapata a hidegvérű Hans Gruber (Alan Rickman) vezényletével arra készül, hogy megszabadítsa a multinacionális Nakatomi céget a kötvényeitől. A terroristák behatolnak az épületbe, túszul ejtik a Nakatomi cég dolgozóit, köztük McClane feleségét, Hollyt (Bonnie Bedelia), és nekilátnak, hogy kinyissák a cég széfjét. Ám McClane, akiről a támadóknak fogalma sincs, mindent elkövet, hogy meghiúsítsa ezt. Nem könnyű feladata, hiszen a terroristák nemcsak létszámbeli fölényben vannak, hanem hatalmas fegyverarzenállal is rendelkeznek, szemben McClane szolgálati fegyverével. A 34 emeletes épületben megkezdődik a macska-egér harc.

Az anyagból érdemes kiemelni a Pink Floyd – A fal Ducki Krzysztof által tervezett plakátját. A történet egy kitalált antihős, Pink életét mutatja be, akit a társadalom születésétől kezdve mindig elnyomott: meghalt az apja, túlzottan védelmező anyja mindentől távol tartotta, agresszív tanárai pedig megalázták őt és iskolatársait, így formálva őket a társadalom képére. Pink saját fantáziájának világába menekül és egy képzeletbeli falat épít maga és a külvilág közé.

A filmtörténet egyik legnépszerűbb musicaljének a plakátjára is licitálhatnak az érdeklődők. A West Side Story musical William Shakespeare Rómeó és Júlia című művén alapszik, a zenéjét Leonard Bernstein szerezte, a szövegét pedig Stephen Sondheim írta. A történet az Upper West Sideon játszódik New York Cityben az 1950-es években. A musical a Jetsek és a Sharkok közti rivalizálást helyezi középpontba, két utcai tinibandát, különböző etnikai háttérrel.

A sci-fi műfaj gyöngyszemei is kalapács alá kerülnek az online aukción. Herpai Zoltán által tervezett Üzenet az űrből  plakátján érdemes egy pillantást vetni a játékos, színátmenetes tipográfia elemekre.
A sci-fi plakátok közül kiemelkedik a Harmadik típusú találkozások és A nyolcadik utas: a Halál BKKM kiadású posztere.

Az élőszereplős mozifilmek mellett az aukción elsőrangú animációs filmplakátok is szerepelnek. Kalapács alá kerül a Süsü a sárkány, a Vuk, a Hamupipőke, a Jégvarázs, a Pocahontas és a Bambi posztere is.

Az aukció teljes katalógusa érhető el itt.

Online licitjüket 2020. december 7-én este 7 óráig adhatják le a www.axioart.com weboldalon.