Aktuál

Fair Partner – Minden vevő egyenlő!

BP Parity „You pay what the floor pays.”

Az Invaluable elsőként kezdte megkülönböztetni, azokat az aukciósházakat, akik nem kivételeznek és minden licitálótól egyforma közvetítői díjat kérnek el.

A BP Parity Házak vevői ugyanazt a jutalékot fizetik, függetlenül attól, hogy egy közvetítő oldal segítségével, telefonon, online vagy a helyszínen licitálnak.

Változás a hazai műtárgypiacon

Az utóbbi hónapokban sajnálattal láttuk, hogy ügyfeleinket egyre több hazai aukciósház negatív megkülönböztetésben részesíti. Ha valaki nem közvetlenül az aukciósháznál adja le licitjét, annak 5 -7%-kal magasabb közvetítői díjat kell megfizetnie.

A 7%-os jutalék átterhelése a vevőkre, azért sem korrekt, mert az Axioart 2021-től már nem 5-7% között mozgó, sávos jutalékrendszert alkalmaz, hanem minden sikeresen közvetített vételi megbízás és online licit után egységesen 5% közvetítői díjat kér az aukciósházaktól.

Hiszünk az egyenlőségben!

Felhasználói visszajelzésekre hivatkozva aukciós gyűjtőportálként kötelességünknek érezzük, hogy ügyfeleinket tájékoztassuk, mely eseményeken nem éri őket negatív megkülönböztetés.

Ettől kezdve az Axioart főoldalán az aukciók neve mellett megjelenő Fair Partner felirat mutatja azokat az aukciókat, ahol egységes közvetítői jutalékot kérnek minden licitálótól.

Aki nem különbözteti meg a licitek leadásának módját, az több eladást tud generálni!

Az Invaluable kutatása alapján a BP Parity Aukciósházaknál:

  • 13,2 %-kal nőtt az online eladások száma,
  • 4,2%-kal nőtt a licitálók száma,
  • 6,3%-kal nőtt a vevők száma.

Az aktuális aukciókat megtalálja az axioart.com főoldalán és az aukciók menüpont alatt.
Oldalunkon az aukciós katalógushoz tartozó árverési feltételek menüpontban találják meg az árverésre vonatkozó jutalékkal kapcsolatos szabályozást.

Böngésszen kedvére kedvenc tételei között, a licitáláshoz sok sikert kíván az Axioart csapata!