Aktuál, Kortárs
Hozzászólok

És igen! Folytatjuk az artportal kortárs művészeti kurzusát!

Az artportal kortárs művészeti előadás–sorozata folytatódik: jövő év elején ismét hat előadást tartunk, amelyekre már jelentkezni is lehet!

Örömmel jelentjük, hogy az artportal : képző sikeresen zajlik, hamarosan zárjuk az első kurzust. Nekünk is új volt minden. Először próbáltunk meg kilépni az online térből, és a cikkeink “meghosszabításaként” előadásokat szervezni, közvetlen találkozásként, párbeszéd-lehetőségként azokkal, akik olvasnak minket. Az élmény abszolút pozitív, és bennünket is feldob, hogy sokan kiváncsiak a mondanivalónkra, nem csak a cikkeinkben, hanem egy-egy prezentáción is.

Minthogy többen is lemaradtak erről az első előadás-sorozatról, és úgy tapasztaltuk, volna érdeklődés a folytatásra, megismételjük az első sorozatot, 2019 februárjától.

“Hat előadás, amely bevezet a kortárs képzőművészet működésébe, intézményrendszerébe, jelenlegi gyakorlataiba.”

Mire jó a művészet? Hogyan képződik az érték? Hogyan működik a kortárs műkereskedelem? Miként lehet tájékozódni az art world dzsungelében? Milyen az intézményrendszer? Hogy néz ki a hazai helyzet, milyen a kritikus, eleven, kortárs művészet jelenlegi pozíciója? Kik a szereplők, hol vannak a referenciapontok?

Fotó: Erdei Krisztina

Érdekelne, hogy mi volt eddig, és mire lehet számítani?

A Qubit.hu így számolt be az artportal : képző nyitóelőadásáról!

A Papageno.hu pedig így és így tudósított!

Ajánljuk az artportal : képzőt mindazoknak, akik érdeklődnek a kortárs képzőművészet iránt, esetleg gyűjtenek vagy gyűjteni szeretnének műveket. Azoknak is, akik járnak a galériákba és azoknak is, akik még nem: ez a hat alkalom megfelelő belépőt jelenthet számukra is. Célunk a lila köd oszlatása, hogy foghatóvá, megközelíthetővé tegyük a kortárs művészetet, és kiderüljön, élvezet a vele való foglalkozás. Előadóink a mai, friss hazai szcéna ismerői és tevékeny részesei. Helyszínünk minden alkalommal más kereskedelmi-, vagy non profit galéria, a budapesti színtér legizgalmasabb szereplői közül.

Érdekelnek a részletek? Jelentkeznél? Akkor klikk ide:

Érdekelnek az arportal : képző részletei!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük