Aktuál, Aukció
1 hozzászólás

Egyszerre napozhat és licitálhat! Óriási az igény az online licitálásra élőben közvetített árveréseinken!

Múlt héten, szombaton, május 20-án tartotta a Honterus Antikvárium és Aukciósház 95. könyvárverését. A hétvégi időpont és a szabadidős tevékenységre csábító, meleg tavaszi idő ellenére is szép számmal gyűltek össze a licitálni vágyók a Kossuth Klub dísztermében. A gyűjtők egy része azonban úgy döntött, hogy a „kecskét és a káposztát” is szeretné, azaz licitálni is akar, ám a hétvégi pihenést se szakítaná meg azzal, hogy személyesen vesz részt a 623 tételt kínáló, több órán át tartó árverésen. Az AXIOART új szolgáltatásának, a teremárverések online licitálási lehetőséggel párosított élő közvetítésének köszönhetően valóban halmozni lehetett az élvezeteket, bárki licitálhatott kényelmesen a nyugágyból vagy akár kirándulás közben egy farönkön üldögélve laptopja, esetleg okostelefonja segítségével.

Radnóti Miklós: Lábadozó szél. Szeged, 1933. Leütési ár: 40.00 Ft

Az online élő, azaz a LIVE aukciós közvetítés iránti határozott igényt mutatja, hogy a Honterius árverésen 35 ember regisztrált online licitek leadása céljából, összesen több mint 3 millió forint értékű könyvet ütött le az aukciós ház ügyfeleinknél, akik minden 3,5-ödik tételre adtak le online liciteket.

Beöthy Ákos: A magyar államiság fejlődése, küzdelmei. Politikai tanulmány. I-III. rész. Budapest 1902-1906. Leütési ár: 140.000 Ft

Izgalmas intermezzok voltak, amikor egy-egy tételre a teremben senki sem licitált, de az AXIOART LIVE aukciós webfelületén 3 ügyfelünk is kemény licitharcot vívott azért, hogy megnyerje a hőn áhított antikvár darabokat – a helyszínen az árverésközvetítő kollégáink sűrű tárcsaemelgetésével kísért jelenséget a teremben ülők kíváncsian, de türelemmel figyelték.

Következzen egy kis statisztika:

A Honterus Antikvárium 418 elkelt tételéből 76-ot az AXIOART LIVE közvetítésén vásároltak meg. Ez azt jelenti, hogy minden 5,5 tételt egy online licitáló gyűjteményét gyarapította.

Ha összeadjuk a sikeres vételi megbízásokat és az online licitálók nyertes tételeinek összegét, akkor az elkelt tételek árának 15%-át az AXIOART felhasználói érték el.

Köszönjük a bizalmat! Reméljük, máskor is az AXIOART-ot választják!

Érdeklik a műtárgyak, antikvár könyvek és a műkereskedelem világa? Nézze meg aukciós naptárunkat!

1 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük