Alkotók, Antikvárium, Aukció, Legek, Műtárgypiac

223 egyedileg válogatott tétellel várja látogatóit az Antkivárium.hu

„Ha könyvem’ végig olvasod,

Megismered, minő vagyok”

(Reviczky Gyula)

6 év – több mint 4000 online értékesített dedikált és aláírt ritkaság!

A 2023 február 16-án megnyíló 18. dedikált könyvek árverésének keretén belül ismét 223 egyedileg válogatott tétellel várja látogatóit az Antkivárium.hu csapata közismert aukciós platformján.

10 napos nyitva tartás, 223 tétel, több mint 100 témakör

Kalapács alatt!

Medvetánc József Attila kék tintaírású aláírásával és autográf számozásával ellátott példány, továbbá ugyanazzal a tollal és tintával névre szólóan, „régi barátsággal” dedikált kötet.

„Rapaport Samu doktornak és Etsy Emiliának régi barátsággal. Bp. 1934. dec. J. A.”

A számozás, aláírás és dedikáció mellett, a Medvetánc több ismert példányához hasonlóan, a költő saját kezűleg kijavította a 65. oldalon található Háló című vers 3. sorában hibásan szedett szót: a „halász bástyám” kifejezésből áthúzással „kivette” a szedő által akaratlanul is fölöslegesen kiszedett s betűt, s lett így a versben – legalább utólag – a szerzői szándék szerinti „halász bátyám” szókapcsolat.

Szerelmes versek. Világirodalmi antológia két ezredév költészetéből. Képes Géza, Radnóti Miklós, Szemlér Ferenc, Vas István műfordításai. Radnóti Miklós által egyedül dedikált példány, egy a Radnóti Miklós által Tamássi Györgynek, illetve a Tamássi családnak dedikált kötetek közül.

Tömörkény István dedikált fotója Barcsay Károlyné Hutter Juliska részére, az egyik legismertebb szegedi fényképész, Keglovich Emil felvételeiből.

Tóth Árpád (1886–1928) dedikált kötetei ritkán bukkannak fel a piacon. A Hajnali szerenád – ez a nagyon fontos induló kötet, Falus Elek szép borítórajzával – 1913 tavaszán jelent meg, a Corvina című könyves szaklap 1913. április 10-én adott hírt róla.

Keresse fel a híres emberek könyvtárából származó köteteket gyűjtő témakört, és helyezze e becses darabokat saját könyvespolcának, ritka gyűjtői darabokat sorakoztató polcára!

Krúdy Gyula: A vörös postakocsi – Kárpáti Aurélnak dedikált példány.

„Krúdy Gyula sok könyvet írt – viszont kevés dedikációt. Csak a számára legfontosabb emberek számára adott kézjeggyel ellátott példányt. Persze ezek köre változhatott, voltak benne mecénások és dámák, vendéglősök és kritikusok. A most felbukkant példány ez utóbbira bizonyíték.”

Tekintse meg közismert, klasszikus olvasmányaink, egyedi, gyűjtői köteteinek ritkán aukcionált dedikált példányát!

Válasszon a 115 első kiadású kötet színes választékából!

Ha dedikált kötetekről esik szó a mindennapokban, egyből a szépirodalmi művek jutnak eszünkbe. Fedezze fel a tudományos világ jelesei által dedikált kötetek tárházát az online piactérben!

Madarászat, madártan; Orientológia; Természettudomány; Történelem, politika

Kifejezetten bibliofil köteteket keres épülő könyvtárába?
Ragadja meg az alkalmat, és adja le ajánlatát a több mint húsz bibliofil tétel számozott, aláírt példányára!

Keresse fel a sorozatokat összegyűjtő témakört és licitáljon minőségi kötetekből összeállított sorozatok dedikált, vagy aláírt példányára!

Az aukció összeállításakor a szervezők különös figyelmet fordítottak az aukció ritka kéziratokat kínáló tárlatára. Olyan eddig nem aukcionált tételek kerülnek kalapács alá, mint:

  • Kézdy-Kovács László hagyatékából való Neves képzőművészek autográfjai
  • Benczúr Gyula vitairata Lippich Elek ellen (Ferenczy Károlyt, Rippl-Rónai Józsefet is élesen bíráló levél!)
  • 1932-es Los Angeles-i olimpián résztvevő 13 sportoló által aláírt képeslap
  • Feszty Árpád autográf levele Kézdy-Kovács László részére
  • Hajós Alfréd, az első magyar olimpiai bajnok képeslapja autográf soraival és aláírásával Tölgyessy Artúr festőművésznek címezve.
  • Kodály Zoltán zeneszerző által kétszeresen aláírt képeslap (Missa brevis c. kórusműve zenekari változatának első bemutatója idején került feladásra. Worcester, 1948. 09. 10.)
  • Mikszáth Kálmán autográf kézirata (Kézdi Kovács László gyűjteményéből.) (A kötetről írt irodalomtörténeti tanulmány a leírásban olvasható.)

19 tétel a magyar sporttörténet relikviáiból

Albert Flórián – Hajós Alfréd, – Puskás Ferenc – Papp Laci

Székely Éva – Kovács (Kokó) István – Keleti Ágnes

Licitáljon, hogy egyedi gyűjteménye gazdagodjon!

Film, színház, csillogás

Hazai és külföldi színészlegendák autográfjai egy helyen!

  • Bodrogi Gyula által dedikált fényképmelléklettel ellátott példány
  • Claudia Schiffer által aláírt fekete-fehér portré
  • Honthy Hanna és Gál György Sándor által aláírt példány
  • Lucélia Santos színésznő által aláírt fotómelléklettel
  • Latinovits Zoltán által egykori tanárának, Major Máté építésznek írt képeslappal
  • Ruttkai Éva színésznőről készített, újságból kivágott képek és cikkek egyedi gyűjteménye (Halász Judit által dedikált, valamint Ruttkai Éva által többszörösen aláírt példány)
  • Különben dühbe jövök (Bujtor István által kétszeresen aláírt fényképmelléklettel.)

Több mint 100 tematikus témakör, 223 egyedi tétel, köztük számos korábban Magyarországon nem aukcionált ritkaság!

Válogasson bizalommal, és gazdagítsa magángyűjteményének tárházát!

Az egyes köteteket az érdeklődők megtekinthetik és személyesen kézbe vehetik a webáruház IX. kerületi, budapesti átadópontján február 16-tól 23-ig.

A már jól ismert módon minden egyes kötetről az átlagos katalógusinformációnál sokkal gazdagabb fotóanyag és írásos háttérinformáció (a leiratokon túl előszó, tartalomjegyzék és fülszöveg van minden olyan könyvnél, ahol ezek rendelkezésre állnak) található a webáruház aukciós felületén, hathatósan segítve ezzel a licitálás előtti tájékozódást új és visszatérő ügyfeleink számára egyaránt.