Aktuál, Alkotók

2022-ben folytatódik az Axioart Online Zoom Webinárium sorozata!

Online Zoom Webinárium
Téma: Fotóművészet & Műkereskedelem
Dátum: 2022. november 3. 17:00-tól

Az ingyenes online regisztrációhoz kattintson ide!

A webinárium olyan kérdéseket jár körbe, melyek a magyar fotóművészet történetére és kortárs szerepére vonatkoznak. A beszélgetés fókuszába a kortárs magyar fotóművészetet állítjuk.

Panelisták:

Mucsy Szilvia fotográfus, egyetemi tanár, a Budapest Fotó Fesztivál igazgatója-alapítója.

Móricz- Sabján Simon fotóriporter, dokumentarista fotográfus. 2003-tól a lap bezárásáig a Népszabadság munkatársa, 2016 végétől a Manager Magazin és a Világgazdaság fotográfusa.  az idei Capa-nagydíj nyertese.

Zsigmond Gábor fotográfus, 25 éven keresztül művészeti vezetőként illetve képszerkesztőként is tevékenykedett különböző magazinoknál. Portré albumai Magyarok illetve Célfotó címmel jelentek meg. 2019-ben társával, Krasznai Jánossal megalapította a Főfotó Galériát, melyet azóta is üzemeltetnek.

Moderátor:

Tűzkő Péter az Online Art Galéria művészeti vezetője. Művészeti tanácsadó, igazságügyi szakértő, történész, művészeti menedzser, műgyűjtő. Több hazai vezető aukciósház szakmai vezetője volt az elmúlt húsz évben. Szakmai tevékenysége mellett 2007-től a Magyar Műkereskedők és Galériák Országos Szövetségének elnökségi tagja, 2012-től részt vállal a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület műtárgyhamisítás elleni munkacsoportjának munkájában. Oktatóként a hazai becsüsképzés mellett több egyetemen is oktat. Előadóként rendszeresen szerepel művészeti, műkereskedelmi rendezvényeken.

A webinárium témája:

Kik és hogyan tették világhírűvé a magyar fotógráfiát? Világhírű a magyar fotógráfia? Hogyan kell fotót gyűjteni? Milyen kockázatokat rejt a fotógyűjtés? Mennyire számít nemzetközi műtárgynak egy magyar fotós műve? Ilyen és ezekhez hasonló kérdéseket járnak körbe a kerekasztal beszélgetés résztvevői, emellett a nézők a beszélgetés alatt az online chat felületen élőben is feltehetik kérdéseiket.

A részvétel – mint mindig – ingyenes, előzetes regisztrációhoz kötött. Az online kerekasztal beszélgetés a Zoomon keresztül történik, amelyhez az érdeklődők az következő linken keresztül csatlakozhatnak:

https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_pDTd-Z1xTSaipLugtDMWsA

Várunk szeretettel minden érdeklődőt!

Amennyiben kérdése van, vagy bármilyen technikai problémába ütközött az alábbi címre írhat: support@axioart.com