Aktuál, Aukció, Az AXIOART

Műkereskedelem a háborús menekültekért

Felhívás!

Fontosnak tartjuk, hogy a műkereskedelmi piac szereplői, aukciós házak, galériák, antikváriusok, gyűjtők és műkedvelők is egységesen hozzájárulhassanak az ukrán háborús menekültek megsegítésére és lehetőségeikhez mérten támogassák azokat, akik kénytelenek voltak elhagyni hazájukat, házukat, családjukat és jelenleg nélkülöznek. Büszkék lennénk, ha elmondhatnánk, hogy a műkereskedelmi szakma is hozzá tudott járulni a rászorultak megsegítéséhez.

Ezért az axioart.com biztosítja felületét, népszerűségét, aukciós modulját és erőforrásait annak érdekében, hogy az általunk kezdeményezett jótékonysági árverés minél több műkedvelőhöz jusson el és ezáltal minél nagyobb mértékben legyen lehetőségünk közösen segíteni.

Megkérünk mindenkit, aki e sorokat olvassa, hogy segítse munkánkat; jelentkezzen az alábbi elérhetőségen és ajánljon fel olyan műtárgyakat, antik könyveket és egyéb antik tárgyakat, melyek értéket képviselhetnek vevőink, azaz jótékony támogatóink számára is.


A felajánlásokat a jotekonysag@axioart.com email címre várjuk!

Kérjük, hogy az alábbi adatokat küldje el a felajánlott mű/művek kapcsán:
– Alkotó/Szerző neve (ha ismert)

– Mű címe (ha ismert)
– Mű leírása (pl. anyag, technika, méret, jelzés stb.)
– Mű jó minőségű fotója (min. 1000×1000 pixel)
– Anonim szeretne-e maradni vagy kéri neve feltüntetését

A felajánlott művek egységesen 10 000 Ft-os kikiáltási árról indulnak majd! (Ha ezzel nem ért egyet, akkor kérjük, jelölje meg az Ön által javasolt kikiáltási árat!)



Az árverés szervezését az axioart.com költségmentesen vállalja. Csak a nyertes tételeket kell az axioart.com irodájába a felajánlóknak eljuttatniuk, majd ott vehetik át (vagy onnan postai úton kaphatják meg) a nyertes licitálók a jótékonysági árverés lezárását és a fizetést követően. A további technikai, szervezést érintő részletek vonatkozásában az árverési feltételekben közlünk információkat.

A jótékonysági árverés teljes bevételét a Magyar Máltai Szeretetszolgálat javára továbbítjuk.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat már a kezdetektől aktívan bekapcsolódott a kárpátaljai területekre érkező menekülő emberek ellátásába, a beregszászi járásban működő Máltai Szeretetszolgálaton keresztül folyamatosan támogatást nyújt a településekre érkező családoknak. Ezzel párhuzamosan a Szeretetszolgálat kelet-magyarországi ellátó intézményei és karitatív csoportjai is minden erejükkel segítik a Magyarországra érkező, menekülő családok szükség szerinti fogadását, támogatását.


A Máltai Szeretetszolgálat a korábbi humanitárius vészhelyzetekben kialakított eljárásárendje szerint fokozott figyelmet fordít a gyermekek, az idősek, a betegek és a fogyatékos emberek támogatására, mivel az otthonukat elhagyni kényszerülő emberek támogatásáról rendelkező általános intézkedések rendszerint nem térnek ki a sérülékenyebb csoportok szükségleteire. A máltai szervezet kifejezetten a speciális igényű menekültek megsegítésére is készül.

Felajánlását és segítségét köszönjük!

Az axioart.com csapata