Aukció

Az Antikvarium.hu 50. Jubileumi online árverése | Könyv, kézirat, antik térkép, aprónyomtatványok, grafika

5 éve – 50 aukció – 500 napon át

Klasszikus, dedikált, újkori és kamara árverés

Több, mint 19000 tétel a virtuális piactérben!

Az idén indulásának 20. jubileumát ünneplő Antikvárium.hu 2021. december 2-án indítja útjára 50. jubileumi aukcióját az online piactérben és az ismert módon 10 napon keresztül várja a licitálókat.

Történelem, szépirodalom, első kiadás, bibliofil kiadványok, dedikált – aláírt példányok, mindösszesen 150 tematikus témakör teszi könnyeddé a licitálást a tárlat nyitva tartása alatt.

Az aukció szervezői a jubileum alkalmával a történelem témakörre helyezték a hangsúlyt. Számos ritka kordokumentum, monográfia és politikai kiadvány kerül kalapács alá.

Őfelsége Mária Terézia sajátkezű aláírásával ellátott dokumentum az 1760-as esztendőből.

Olyan ritka tétel is kalapács alá kerül, mint, Petöfi Sándor mint vités [Petőfi honvédtiszti ruhában a táborban.] címen jegyzett litográfia. Ez a litográfia korábban aukciókon nem szerepelt, és mindösszesen egy őrzött példányt található meg nyilvános katalógusban.

A történelmi tárlat mindezeken túl tartalmazza a régi magyar történetírás számos elismert munkáját és forrásdokumentumát:


Magyarország függetlenségi harcza 1848-49-ben I-III.
A magyar nemzet története I-IV.
Ne bántsd a magyart
1848dik évi magyar országgyülésen alkotott törvényczikkelyek
Az Osztrák-Magyar Monarchia irásban és képben I-XXI.

Keresse fel a történelem zivataros napjait megélt kordokumentumokat, és gazdagítsa eddigi gyűjteményét aukción ritkán fellehető tételekkel!


Szépirodalmi ritkaságok a kínálatban! – Válogasson abból, ami igazán ritka!

József Attila: Szépség koldusa. Versek. A költő első, egyben legritkább kötete. Összesen 300 példányban jelent meg. A kötet előszavát Juhász Gyula írta.

Wilde Oszkár: A readingi fegyház balladája. A kötet eredeti aláírt rézkarc-illusztrációit Komjáti-Vanyerka Gyula készítette. Megjelent összesen 200 példányban.

Szózat (első kiadás) és Hymnusz (harmadik kiadás)

Kották mik egykor közkézen forogtak, ma kalapács alatt!

A régi korok könyvészetének koronái, az idők tanúi az antik könyvek. Ragadja meg a lehetőséget és válasszon otthonának polcára egyet a kínálatba összegyűjtött kötetek közül!

Hodegus – Igazságra-vezérlő kalauz, mellyet irt, és most sok helyen jobbitván ki-bocsátott, cardinal Pázmány Péter esztergami érsek

Szent Biblia mellyet az egész kereszténységben bé-vött régi deák bötűből, magyarra fordított a’ Jesus alatt vitézkedő társaság-béli nagy-szombati Káldi György pap – Az Ó és Új testamentom könyvei

Barmokat orvosló-könyv

De monarchia et sacra corona regni Hungariae centuriae septem

Gondolkozott már Ön azon, hogy mit gyűjtsön még?

Az Antikvárium.hu jubileumi kínálata egyedi gyűjteményeket, gondosan összeállított tematikus válogatásokat bocsát a piactérbe. Tekintse meg a 11 különleges tételt összegyűjtő témakört!

Különböző típusú hadászati és bombázó repülőgépek egyedi gyűjteménye.

Vágyainknak Albuma [Irredenta gyűjtőalbum 144 képpel Nagy-Magyarország városairól!]

Csillagászat, űrkutatás, holdra szállás — korabeli kiadvány- és cikk-gyűjtemény.

Budai Sikló költségvetési tájékoztatója és a Budai Siklóról való fotógyűjtemény

Gyűjti a térképeket? Tekintse meg a térképek, térképészet témakört!

A nyomtatott térképek korának hajnaláról származó térképek között találja meg az egyedit!

antik — katonai — közigazgatási —földrajzi — vízrajzi.

150 tematikus témakörbe sorolt tétel hívja licitálásra a Jubileumi aukció látogatóit.

Többek között: 230 Első kiadás, 21 Sorozat, 45 Verseskötet, 21 1945/1946-ban betiltott könyv, 25 tétel a Szabadságharc és korszaka témában, 29 Művészi borítóterv, 44 tétel Művészi illusztrációkkal, továbbá 24 bibliofil kötet és 70 dedikált vagy aláírt tétel.

Tárlat a tárlatban!

Fedezze fel Ön is az egyedi légkört teremtő képzőművészeti kínálatot, hisz olyan ismert művészek munkái kerültek többek között a válogatásba, mint:

Aknay János, Barabás Miklós, Barcsay Jenő, Boros Miklós, Conrád Gyula, Gácsi Mihály, Gross Arnold, Molnár C. Pál, Reich Károly, Szász Endre, Vaszary János, Vinkler László és Zórád Ernő.

Az egyes tételeket az érdeklődők megtekinthetik, és személyesen kézbe vehetik a webáruház IX. kerületi, budapesti átadópontján december 2-től 9-ig.

A már jól ismert módon minden egyes kötetről az átlagos katalógusinformációnál sokkal gazdagabb fotóanyag és írásos háttérin formáció (a leiratokon túl előszó, tartalomjegyzék és fülszöveg van minden olyan könyvnél, ahol ezek rendelkezésre állnak) található a webáruház aukciós felületén, hathatósan segítve ezzel a licitálás előtti tájékozódást új és visszatérő ügyfelei számára egyaránt.