Alkotók, Aukció, Az AXIOART, Kortárs, Kortárs

Képező Jótékonysági Aukció az Axioart.com-on

Online jótékonysági aukciót szervez a KÉPEZŐ Galéria, az alkotásokra az Axioart honlapján lehet licitálni 2024. szeptember 30. és október 15. között!

A 2021-ben létrejött projektgaléria kortárs képzőművészeti kiállítások szervezése mellett legfontosabb missziójának a művészet közvetítését, és az ehhez kapcsolódó sokszínű edukációs tevékenységet tartja. Az online árverés célja a KÉPEZŐ Galéria edukációs tevékenységének támogatása, kiemelten a nonprofit, művészettel nevelésre irányuló programok forrásainak megteremtése.

Az enteriőrben látható alkotás: Soós Nóra: Pergő idő, 2022; vegyes technika, vászon, 100×120 cm

A képzőművészet hétköznapjaink legalapvetőbb tereibe való csempészése egyfajta életminőség-javító funkcióval rendelkezik. A KÉPEZŐ célja, hogy életünk legalapvetőbb terei (elsősorban otthonunk és munkahelyünk) értékálló képzőművészeti alkotásokon keresztül gazdagodjanak. Egy jó szemmel, hozzáértéssel, remek időzítéssel kiválasztott alkotás biztos befektetési alternatíva lehet, mely azon túl, hogy őrzi a tulajdonos által ráfordított vagyonnak az értékét, kedvező esetben még gyarapíthatja is azt. A műtárgyvásárlás továbbá társadalmi felelősségvállalás, abban az értelemben, hogy rajta keresztül a gyűjtő nemcsak magát az alkotót támogatja, hanem az őt képviselő galériát és annak tevékenységét is.

Az enteriőrben látható alkotás: Soós Nóra: Az eseményhorizonton túl IV., 2020; vegyes technika, vászon, 200×180 cm

Az árverésre bocsátott műalkotások kiemelt válogatása a Budapest Contemporary művészeti vásáron (BCT) lesz megtekinthető a KÉPEZŐ standján szeptember 26. és 29. között. A művek között olyan alkotók festményei is szerepelni fognak, mint Könyv Kata, Horváth Lóczi Judit és Soós Nóra. 

Az online aukcióra 2024. szeptember 30. és 2024. október 15. között kerül sor az Axioart honlapján. A műalkotások részletes listája itt érhető el: https://www.kepezo.hu/jotekonyagi-aukcio-2024/.