Playground | Pegazus Fogadó

2018-06-20 - 2018-07-25 Összes nap
Pegazus Fogadó
Address: 8281 Szentbékkálla, Kossuth utca 39.
Csoportos kiállítás

ÁLOVITS Bálint (HU), Carolina CHOCRON (AR), DOMBÓVÁRI Judit (HU), Kurt HOLLANDER (DE), KASZA Gábor (HU), LŐRINCZ Réka (HU), MAJOR Ákos (HU), MÉSZÁROS László (HU), Rocío MONTOYA (ES), Joaquín SALIM (VE), Robotto – SZABÓ Otto (HU), TÓTH Márton Emil (HU), URBÁN Ádám (HU).

Kurátorok: Puskás Bea és Opitz Tomas (TOBE Gallery).

Szabadság. Gondtalanság. Ártatlanság. Merészség. Játszótér: egy kifejezés, mely szubjektív asszociációk végtelen kavalkádját foglalja magában. A határok nélküli élvezet allegóriája, melyben az “élvezet” nem definiálható fogalom – az egyén belső világának sajátos aspektusait ötvöző egyedi látásmód felszínre törése.

Képzeletbeli játszóterünk a fantázia szárnyalásának, legbelsőbb gondolataink és vágyaink kivetülésének tere. Nincsenek határok: bár a csúszda néha meredeknek hat, a hinta túl magasra száll, a korlátok nélküli szabadságérzés által nyitott távlatok nem félelmet, hanem bizsergető izgalmat keltenek.

A Playground kiállítás sokrétű és összetett anyaga a szabadság, az élvezet keresésének változatos útjait jeleníti meg. A Playground alkotóinak egyénenként eltérő szemlélete, jellegzetes alkotói stílusa a szubjektív boldogság keresésének, a határok feszegetésének egyedülálló vizuális interpretációját tárja elénk. A galéria falai a legbelsőbb művészi én mozgalmas és érzelmekkel tűzdelt kifejeződésének nyújtanak platformot. A játszótér tematikához jól illeszkedően az alkotásokat végigjárva a szemlélő egyfajta érzelmi hullámvasúton találja magát, mely néha talán megijeszti, néha lenyűgözi, máskor gondolkodásra készteti – de semmiképpen sem hagyja impressziók nélkül.

A Playground alkotói játékos, mégis mély gondolatisággal tűzdelve, sajátos kézjegyükkel szignálva vagy egyéni percepcióik megragadásával és leképezésével mutatják az utat az általuk formált távoli, elképzelt gondolatvilágba. Ez az ő történetük. Ez az ő játszóterük.

Forrás: artportal.hu

Műtárgypiaci hírek, trendek, szenzációk

cristiano ronaldo instagram web views messi instagram web views justin bieber instagram web views rihanna mbmbam Donald Trump