Egy ugrás és a homár | ISBN könyv+galéria

2018-06-09 - 2018-07-09 Összes nap
ISBN könyv+galéria
Phone:(20) 475 5781
Address: Budapest, Víg u. 2, 1084
Lesi Zoltán és Ricardo Portilho kiállítása

Az ellentmondásos kijelentések összeolvadnak, mint a fikció és a realitás. Az 1936-os berlini olimpia női magasugrás számában résztvevők elbeszéléseit megfertőzi a szubjektivitás, így a történet befejezetlen marad.

Dora Ratjen áll a történetek középpontjában, aki csak azért vehetett részt a versenyen, mert Gretel Bergmannt antiszemita okok miatt eltiltottak. Nem lehet tudni, hogy valójában mi történt Dora, később Hermann Ratjennel: lehetett orvosi beavatkozás áldozata vagy mint a náci rendőrség állította, nem lehetett egyértelműen se nőként se férfiként beazonosítani. A rekordokat és érmeket elvették Ratjentől, aki ezután eltűnt a nyilvánosság elől.

Interszexualitás és sport témában a harmincas évek dokumentumai, álhírek, rendőrségi jelentések és homárok kerülnek közös térbe, a szürrealizmust megidéző dobozokba.

Ricardo Portilho és Lesi Zoltán kiállítása első közös munkájuk, a Magasugrás Fanzine, folytatása, a téma részletesebb bemutatása.

Az esemény szponzorai: József Attila Kör, Akademie Schloss Solitude és a Szépírók Társasága

Forrás: artportal.hu

Műtárgypiaci hírek, trendek, szenzációk

cristiano ronaldo instagram web views messi instagram web views justin bieber instagram web views rihanna mbmbam Donald Trump