❀❀❀ Rejtett kert | K.A.S. Galéria [Kortárs Alkotók Stúdiója Galéria]

2018-06-13 - 2018-07-06 Összes nap
K.A.S. Galéria
Phone:(30) 906 1764
Address: Budapest, Bartók Béla út 9, 1114
Herbert Anikó kiállítása

“Ha az ember és a természet közt eredendően kapcsolat van,
akkor a természet által közösség van ember és ember között is.”
Ferenczy Noémi naplójából

Herbert Aniko aka HANIKO vizuális művész nyersanyaga a papír. Eddigi munkái – és ezzel kivételes alakja a kortárs hazai művészeti világnak –, nagyméretű akvarellek, apró kollázsképek, papírból és más természetes anyagokból, talált tárgyakból készült installációk és objektek gyűjteménye. Alkotásait letisztultság, finom kivitelezés és személyes hangvétel jellemzik.

A Rejtett Kert műveit a távol-keleti kortárs művészek (Kazuko Miyamoto, Tomoko Ishida, Yasuaki Onishi), Henri Matisse és Ferenczy Noémi munkái inspirálták. HANIKO másfél évig tanulmányozta a japán fametszetek színvilágát, a keleti kertépítészetet és Matisse papírkivágásait. A legszemélyesebb forrásai Ferenczy Noémi naplója és életműve voltak. A kiállítás tulajdonképpen egy rejtett főhajtás Ferenczy életműve előtt is.

HANIKO korszakokon és földrészeken átívelő, törékeny és vibráló papírkertjében a végletek játéka, az apró részletek kihangsúlyozása teremti a fő dinamikát. A tenyérnyi és nagyméretű alkotások mellett például több száz papírvirág is lakója lesz a Rejtett Kertnek.
http://anikoherbert.com
http://instagram.com/anikoherbert

Forrás: artportal.hu

Műtárgypiaci hírek, trendek, szenzációk

cristiano ronaldo instagram web views messi instagram web views justin bieber instagram web views rihanna mbmbam Donald Trump